”Vi har trott att det var kört”

Pirlo satte straffen som tog Italien till kvartsfinal – en kvart som han själv inte kommer vara med i.
SPORTBLADET

Vidare till kvartsfinal.

Men Italien fick betala ett högt pris.

Nyckelspelarna Andrea Pirlo och Gennaro Gattuso är avstängda mot Spanien.

Även Gennaro Gattuso är avstängd i kvartsfinalen.

Allt gick Italiens väg i går. De regerande världsmästarna besegrade Frankrike med 2–0 samtidigt som ett reservbetonat Holland vann över Rumänien med samma siffror.

I stället för hemresa väntar nu kvartsfinal mot Spanien i Wien på söndag för italienarna. Men det blir en match där Italien får klara sig utan sin viktiga mittfältsduon Andrea Pirlo och Gennaro Gattuso. De bägge Milan-spelarna drog på sig varsin varning i den andra halvleken mot Frankrike, vilket innebär att de är avstängda i kvartsfinalen.

”Härligt svar”

Något som gör att Roberto Donadoni har en hel del att fundera på de närmaste dagarna. Mycket talar för att den italienska förbundskaptenen kommer att satsa på Romaduon Daniele De Rossi och Simone Perotta på det centrala mittfältet mot Spanien.

Men i går ville Donadoni hellre njuta av segern än att blicka framåt.

– Det här var ett härligt svar från hela laget. Vår entusiasm och moral drev oss framåt även när det såg som tuffast ut, säger han.

”Vi har kritiserats”

Daniele De Rossi var den som spikade slutresultatet då hans frispark tog på Thierry Henry fot och helt ställde den franske målvakten Grégory Coupet.

– Vi har kritiserats och det har delvis varit rättvist. Vi har nästan trott att det var kört men i dag gjorde vi en utmärkt insats och jag tycker att alla spelade bra, säger De Rossi.