Åkte ut – då friar han i direktsändning

”I dag har jag bara ett projekt: att gifta mig med Estelle”

SPORTBLADET

Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech misslyckades med att att ta VM-tvåan förbi gruppspelet.

Då väljer han att fria – i direktsändning.

– Avgå? I dag har jag bara ett projekt: att gifta mig med Estelle. Och i dag ställer jag frågan till henne, sa Domenech till franska tv-kanalen M6.

Raymond Domenech.

2006: Frankrike går till VM-final och förlorar mot Italien på straffar.

2008: Frankrike åker ut ur EM efter gruppspelet – efter att ha släppt in sex mål på tre matcher och utan att vinna en enda gång.

”Behöver henne”

När Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech – som har ett kontrakt med förbundet till 2010 – i går fick frågan om han skulle avgå svarade han – att han vill gifta sig med Estelle Denis, som är programledare i kanalen M6 som sände matchen mellan Frankrike och Italien.

– I såna här stunder har man behov av sina närmaste. Och nu behöver jag henne, sa Domenech. 

– Jag är stolt över att vara tränare för det här landslaget. Jag vet inte vad det franska fotbollförbundet vill göra, ni får fråga presidenten Escalettes, sa Domenech enligt Corriere dello Sport.

”Förhastad straff”

Men Domenech gick i en annan intervju senare till attack mot domaren:

– En katastrofal kväll där vi tappade en anfallare efter tio minuter och vi fick en förhastat dömd straff emot oss av domaren. Det var inget riktigt angrepp som föranledde straffen, det var uppenbarligen att skänka matchen till italienarna. Vi kan inte vara annat än besvikna, sa Domenech enligt Gazzetta dello Sport.

Under den direktsända intervjun i går sa Domenech att han fruktade att fransmännen missförstått vad laget kunde ha för ambitioner i EM.

– Jag frågar mig också om det här laget inte gav upp. Förmodligen orsakade jag en kommunikationsmiss för sex månader sen. I Frankrike trodde alla att vi som VM-tvåor skulle komma hit och vinna EM. Men många spelare är något mogna. Jag borde ha förklarat att det var dags att ge plats åt de unga för att förbereda dem för VM 2010, sa Domenech, enligt Corriere dello Sport.

Hyllningar i Italien

Efter den direktsända intervjun med Domenech sändes EM-programmet som Estelle Denis leder i tv-kanalen M6.

På tidningen Le Figaros webbplats hade 83 procent på onsdagsmorgonen röstat ”ja” på frågan om Domenech skulle avgå.

De italienska sporttidningarna hyllar i dag landslaget på förstasidorna.

Gazzetta dello Sports rubrik på förstasidan lyder ”Verkligen bra!”, medan Corriere dello Sports förstasida har rubriken ”Leve Italien!”

Tuttosports förstasida lyder: ”Alla är mästare”.