Kärleken lyfter Zlatan

”Har mognat som person”

1 av 2
Zlatan, två mål så här långt i EM, har blommat ut och mognat som person.
SPORTBLADET

INNSBRUCK. Bättre än någonsin på planen.

Men även lättare att handskas med internt.

– Zlatan har mognat som människa och person, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

– Han träffade en utåtriktad och smart kvinna, med tolv års mer livserfarenhet. Där har du förklaringen, uppger en landslagskälla.

Zlatan Ibrahimovic avgjorde nyligen Serie A med två vackra mål. Han har inlett årets EM-slutspel på ett strålande sätt med drömmål mot Grekland och ett slitmål mot Spanien. I kväll har Zlatan en nyckelroll när Sverige möter Ryssland – om nu inte det ömma knäet stoppar honom.

Lugnare och stabilare

Men det är inte bara på plan Zlatan är bättre än någonsin, även utanför plan upplevs han som lugnare, stabilare och mer harmonisk. Ämnet är dock känsligt eftersom det indikerar att Zlatan tidigare upplevdes som aningen problematisk internt. Därför vill de personer Sportbladet pratat med inte skylta med sin namn.

Men fakta är att landslagsledningen menar att Zlatan nu ger ett sympatiskt och trevligt intryck mest hela tiden och en stor del av förklaringen anser man ligger hos flickvännen Helena Seger, 38.

– Även klubben (Inter) har påverkat och skolat honom, men Helena har hjälpt Zlatan att mogna. Han träffade en utåtriktad och smart kvinna, med tolv års mer livserfarenhet. Där har du förklaringen, säger en landslagskälla.

”Tuff och klok kvinna”

Zlatan, 26, och Helena, 38, har varit ihop en längre tid och har två barn, Maximilian och Vincent. Förhållandet blev officiellt för ungefär tre år sedan.

– Helena har haft en positiv inverkan på Zlatan. Han ger i dag ett mognare, lugnare och stabilare intryck, säger källan.

Även personer inom Inters lagledning bekräftar bilden.

– ”Sköna Helena” har varit väldigt bra för ”Ibra”, det kan alla vi som jobbar med honom se. Som tur är har Zlatan inte valt en 18-årig tv-dansös eller någon liten sockerpulla som många andra Serie A-stjärnor. Hon är förvisso också snygg, men framför allt en tuff och klok kvinna, säger Inter-källan.

”God lagspelare”

Helena Seger arbetade tidigare som marknadschef för Fly Me och satt med i flygbolagets styrelse. Nu lever hon tillsammans med Zlatan i Milano.

Förbundskapten Lars Lagerbäck om Zlatan:

– Jag tycker i huvudsak att han har mognat som spelare­ och person. En del unga spelare förstår inte alltid allt kring spelet. Enligt min uppfattning är Zlatan en verkligt god lagspelare nu, både på och utanför planen. Han är en positiv kille att ha med, säger Lagerbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM