Ronaldos bittra uttåg

Nu ska han avslöja sin framtid

SPORTBLADET

Han kom till mästerskapet som världens bäste spelare. Han skulle föra Portugal till EM-guld. Det blev bara ett mål, tre matcher och en kvartsfinal. Cristiano Ronaldos säsong är över.

Han kom loss en gång mot Tyskland. Då blev det ett skott som gav en retur som ledde fram till Nuno Gomes reducering till 2–1. Roligare blev inte kvartsfinalen för Cristiano Ronaldo. Tysklands 4–5–1 stoppade Portugals mittfält och därmed är EM över för en av de stora favoriterna.

– Jag är besviken för jag tycker att Portugal har förmågan att vara bland de fyra bästa lagen i Europa. Men vi gjorde misstag i dag och kunde inte få med oss resultatet, säger förbundskapten Luis Felipe Scolari.

Real eller United

Cristiano Ronaldo kom till EM med en fantastisk säsong i ryggen. Totalt sett blev det 42 mål för Manchester United. Han var den stora stjärnan, men leverade i slutändan inte det som förväntats av honom. Det blev ett mål i gruppspelet.

Nu lär det mesta handla om vilken klubbadress Ronaldo ska ha nästa säsong. Real Madrid har jagat honom våldsamt trots att United sparkat och slagit för att stå emot. Snart kommer svaret om den engelska klubben har lyckats.