Tunga Tyskland knäckte Portugal

Schweinsteiger hjälte i comebacken

SPORTBLADET

Tysklands andraplats i gruppspelet blev dyrbar. För Portugal. EM:s kanske största EM-favoritlag har spelat färdigt. Tyskland dansade till semifinal via en 3–2-seger.

– Nu såg vi vad det här laget har när vi kan spela fritt, säger lagkaptenen Michael Ballack.

Allting började som förväntat. Tyska lås mot portugisiska försök att hitta nycklar. Närmast kom Joao Moutinho som efter ett fint inlägg av Bosingwa knäade bollen över Jens Lehmans mål från nära håll. Det hade gått 20 minuter och det verkade som om Portugal var på väg att ta över.

Fantastisk comeback av Schweinsteiger

Då exploderade Tyskland och bjöd på fyra minuters fotbollsgodis. Först en underbar löpning av Lukas Podolski som hittade in till comebackande Bastian Schweinsteiger som kunde näta i sin comeback. Sedan en fin frispark av nämnde Schweinsteiger som Miroslav Klose nickade in.

– Det finns alltid någonting kvar. Allt är möjligt inom fotbollen och vi kan kriga, säger Schweinsteiger till AP.

I sin bur jublade Joachim Löw och allt såg ut att gå Tysklands väg.

Med fem minuter kvar av första halvlek andades Nuno Gomes nytt liv i matchen med sin reducering, men Portugal lyckades inte vända på steken i den andra halvleken.

Tyskland bäst när det gäller

I stället gjorde Michael Ballack 3–1 på nick efter en frispark i den 61:a minuten och Portugal var ett slaget lag. Visserligen reducerade Postiga på Nanis fina inlägg med tre minuter kvar, men riktigt spännande blev det aldrig. Tyskland höll undan och nu är laget som var ett mål från att missa slutspelet i semifinal.