”Alla såg att Ballack knuffade vår spelare”

Svenskdomaren i Scolaris hetluft

SPORTBLADET

Peter Fröjdfeldt hamnade återigen mitt i EM:s hetluft.

Efter förlusten mot Tyskland var Portugals förbundskapten Scolari rasande på svensken.

Anledningen: Michael Ballacks knuff innan 3–1-målet.

Foto: AP

Luis Felipe Scolari gjorde sin sista match som portugisisk förbundskapten. Den fem år långa kärlekssagan slutade i tårar och ilska – mot svenske domaren Peter Fröjdfeldt:

– Alla såg att Ballack knuffade vår spelare innan han gjorde 3–1 och hade vi fått frispark i stället så vet man inte hur matchen hade gått, säger Scolari till AP.

”Ser det tydligt”

I den 62:a minuten gick Michael Ballack upp i en nickduell, puttade undan Chelsea-kompisen Paulo Ferreira, och nickade in avgörande 3–1.

– Vi gjorde några misstag på de två första målen, men det tredje har jag svårt för. På tv:n ser man tydligt att han knuffar undan vår spelare, säger Scolari, som efter EM, ironiskt nog, tar över Ballacks klubb Chelsea.

– Jag kan inte garantera att det hade gjort någon skillnad. Vi hade kunnat förlora med 2–1, men vi pressade motståndarna. När vi släppte in det tredje fick vi börja om igen och våra motståndare växte.

– Är frispark så måste ju domaren blåsa för det, säger Scolari.

Ballack: Gjorde mitt bästa

Förlusten mot Tyskland blev ett bittert slut på hans femåriga sejour som förbundskapten. Han uppnådde aldrig sitt mål: att ge landet en titel.

– Jag gjorde mitt bästa, som vanligt. Jag gjorde vad jag kunde och det vet jag att spelarna också gjorde. Kanske kommer jag tillbaka någon gång, Portugal är ett land jag aldrig glömmer.

Matchhjälten Ballack kommenterade inte situationen vid målet, men han tyckte att segern var rättvis.

– Vi spelade bra och vi var värda det här, säger Ballack.

Fotnot: Sportbladet har förgäves sökt Peter Fröjdfeldt för en kommentar.