Fantastiska Turkiet till semifinal

Dramat – straff för straff

Foto: MICHAEL DALDER
SPORTBLADET

Inte ens ett ledningsmål i sista förlängningsminuten kunde skilja Kroatien och Turkiet åt. Det krävdes straffar innan osannolika Turkiet kunde jubla över en semifinalplats. Här har ni dramat straff för straff.

Luka Modric kliver fram först för Kroatien. Den lille store liraren som satte en straff mitt i mål mot Österrike skjuter nu utanför och det är fördel Turkiet.

0–0

Arda Turan får chansen och tar den. Han skjuter hårt under armarna på Pletikosa som är på bollen, men inte kan hålla den.

0–1

Darijo Srna har press på sig nu, men här hur säker som helst när han lurar Rustu åt fel håll och sätter den hårt till vänster om målvakten.

1–1

Semih blev stor hjälte när han kvitterade och den känslan behåller han när han lurar Pletikosa till vänster och skjuter själv till höger.

1–2

Ivan Rakitic är bara 20 år gammal och det märks kanske när han skjuter utanför. Rustu åt rätt håll, men behöver inte rädda och Turkiet har jätteläge.

1–2

Hamit Altintop får det tveksamma nöjet att göra 3–1 och han gör det. Nu talar allt för Turkiet som verkar ostoppbara.

1–3

Mladen Petric måste sätta den och det vet han när han går fram och känner sig på pulsen likt Davor Suker, men till skillnad från den gamle skyttekungen gör han inte mål. Rüstü går åt rätt håll och räddar. Turkiet till semifinal.

1–3