SPRICKAN

Öppet bråk i Spanien efter Sportbladets avslöjande

Foto: Reuters
spanien skakat Ett bråk har utbrutit mellan Sergio Ramos och Luis Aragonés. Från att tidigare ha försvarat sin superstjärna har nu Aragonés levrerat en rad kritiska uttalanden. ”Han är en bra människa, men ibland gör han saker som han inte borde göra och vi har pratat om det”, sa förbundskaptenen i veckan. Foto: REUTERS
SPORTBLADET

För en vecka sedan skrattade Spaniens förbundskapten när Sportbladet avslöjade att hans stjärna laddade på disko.

Nu verkar sprickan mellan Luis Aragonés och Sergio Ramos vara total.

– Han gör saker han inte borde göra, säger Luis Aragonés.

Spanien skakas av interna problem inför EM-kvartsfinalen mot Italien i morgon. Efter flera dagars slitningar rök backstjärnan Sergio Ramos och förbundskaptenen Luis Aragonés ihop på gårdagens träning.

Het diskussion

Ramos har tidigare i veckan sagt att han har problem att förstå Aragonés taktik och i en het diskussion på gårdagens träning blev Ramos så irriterad på Aragonés att medspelaren Carlos Marchena fick kliva in och ta Real Madrid-spelaren åt sidan.

Den spanska förbundskaptenen tonar ned incidenten.

– Vi pratade om viktiga saker för laget och han (Ramos) uttryckte sina åsikter, säger Aragonés till spansk tv.

Bakgrunden till slitningarna kan vara Sergio Ramos uppförande inför matchen mot Sverige.

I det spanska pressuppbådet blev det kaos när Sportbladet avslöjade att Sergio Ramos bara tre dagar innan matchen gick på diskotek – och stannade där till efter 02.00 på morgonen.

”Särskilda koder”

Aragonés skrattade åt uppgifterna och sa att Ramos fick göra som han ville och att han ”kanske hänger med Sergio på diskotek nästa gång.”

En vecka senare har skrattet tystnat.

Sergio Ramos har fått kritik för sitt spel under EM och när Aragonés i torsdags skulle försvara sin stjärna gjorde han ett halvdant jobb.

– Det finns särskilda koder i fotboll som Sergio måste förstå. Ju bättre spelare du är, desto mer disciplinerad måste du vara på alla sätt, sa Aragonés på en presskonferens, och tillade att han pratade om Ramos beteende utanför planen.

– Han är en jättebra människa men ibland gör han saker han inte borde göra och vi har pratat om det.