Spionen: ”Ryssland har blivit bättre”

Imponerar på Göransson

SPORTBLADET

Sverige fick utstå hård kritik efter fiaskot mot Ryssland. Nu visar det sig att Ryssland är ett riktigt bra lag. Bättre än Sverige trodde?

– Det hoppas jag inte, men det är svårt att sia om, säger Göran Göransson som spionerade på Ryssland för Sveriges räkning.

Göransson.

Svenska folket var väldigt tydliga i sina uttalanden efter att Ryssland kört över Sverige. "Avgå" var ordern till förbundskapten Lars Lagerbäck. Det var när Ryssland var ett okänt lag av okänd kvalitet. I går presenterade sig ryssarna på allvar när de gjorde slarvsylta av Holland i kvartsfinalen.

– De är nog bättre än många trodde och de blir bättre för varje match tycker jag, säger Göran Göransson som tror att Ryssland kan vara på väg mot toppen för att stanna.

– Om de får ordning på sin organisation så tror jag att de kommer att ligga här. Zenit vann ju Uefacupen och rysk fotboll rider på en framgångsvåg just nu, säger han.

Tror inte Sverige underskattade Ryssland

Så svenska folket och massmedia underskattade det ryska landslaget, men hur var det med det svenska landslaget?

– Det hoppas jag inte. Jag hade min matchgenomgång två dagar innan match som vanligt och den var på 30-40 minuter så spelarna ska ha haft klart för sig vad de skulle möta, säger Göran Göransson.

”Normalt sett ska vi slå Ryssland” sa Lars Lagerbäck. Var det ett annat Ryssland än det vi ser i dag som han pratade om?

– Ja, det är möjligt att det kan ha varit så. Det är svårt att sia om, men jag trodde nog att Holland skulle avslöja dem. I de träningslandskamper som jag sett Ryssland så har de inte imponerat på det här sättet. Mot Rumänien till exempel var det rena höngsgården i försvaret.

Efter 4–1-förlusten mot Spanien i premiären organiserade Guus Hiddink om sitt lag.

– Han använder sig nu av två balansspelare så att ytterbackarna kan fortsätta att komma med i anfallet, men att man ändå behåller balansen, säger Göransson.

Det hade varit bättre att möta Ryssland i första matchen?

– Ja, så är det ju förstås.

Han såg matchen i går och precis som alla andra imponerades han av Ryssland. Särskilt lagets förmåga att skaka av sig den sena holländska kvitteringen.

– Jag trodde att de skulle få gamnacke, men det var snarare holländarna som verkade tycka att det var jobbigt att spela i en halvtimme till.

Så hur långt kan de gå?

– Det är ju väldigt svårt att veta, men de har imponerat och de kan gå hela vägen. Nu talar mycket för att de får möta Spanien igen i semifinalen så då får vi se.