TV 4: ”Vi ber om ursäkt”

Felet låg hos TV4:s utsändningscentral i Wien

SPORTBLADET

Först påstod TV 4 att hela Europa drabbats av avbrott i tv-sändningarna.

Nu ber kanalen om ursäkt och går själv vidare med saken hos Uefa.

– Vi är lika bedrövade som alla tv-tittare. Vi har köpt den här tjänsten och så fungerar det inte, säger Per Nunstedt, fotbollschef på TV4.

När tv-bilden från semifinalen i Basel slocknade bad TV 4 om ursäkt, men hänvisade till att bilden försvunnit i hela Europa. Något som inte visade sig stämma.

Sent på onsdagkvällen hörde massor av Sportbladet.se:s läsare av sig, som sett matchen på andra europeiska kanaler, och kände sig förda bakom ljuset.

Klockan 23.14 gick TV4 ut med en ursäkt på sin hemsida:

”Det var problem med bilderna från matchen Tyskland -Turkiet. TV4 beklagar det inträffade. Enligt de första uppgifterna var hela Europa drabbat. Något som visade sig inte stämma - vi ber om ursäkt för de felaktiga uppgifterna.”

När IBC (international broadcasting center) i Wien drabbades av strömavbrott missade stora delar av Europas TV-tittare avgörandet av matchen mellan Tyskland och Turkiet.

– Ett fåtal tv-bolag lyckades få igenom bilder. Det var framför allt de som hade egna länkbussar på plats, säger Per Nunstedt.

Enligt honom kunde kanalen inte gjort något mer för att få bilder i rutan. Detsamma gäller radiokontakt.

Per Nunstedt berättar också att TV4 i sin tur har fått en ursäkt från Uefa som nu ska starta en utredning i ärendet.

– Vi har betalat för att kunna visa matchen för våra tittare. Vi är väldigt många tv-bolag som är besvikna i kväll.

Sammanlagt tre avbrott i tv-sändningarna från matchen förstörde många tv-tittares möjlighet att följa den dramatiska upplösningen av matchen.