Chippen på väg tillbaka till kylan

Agenten: ”För riskabelt för Nantes att vänta”

SPORTBLADET

Christian Wilhelmssons framtid är fortsatt osäker.

Nantes krav på ersättning för svensken står fast.

– Men de kan inte vänta ut transferfönstret. Det är för riskabelt, säger ”Chippens” agent Fabio Ahlo till sportbladet.se.

Om en dryg vecka åker Christian Wilhelmsson tillbaka till Nantes för att träna med klubben som inte vill ha honom kvar. Deportivo La Coruña, dit Wilhelmsson lånades ut och gjorde succé under vårsäsongen, är den hetaste adressen för ett klubbyte.

– Deportivo gillar honom och kommer att göra vad de kan för att behålla honom. Vi har en kontinuerlig kontakt, säger hans agent Fabio Ahlo.

”Chippens” agent tror inte på någon seglivad historia i förhandlingarna.

– Nantes kan vänta till deadline den 31 augusti, men det är alldeles för stor risk för dem. Så lång tid kommer det inte att ta, säger Ahlo.

”Ny utlåning det mest troliga”

Knäckfrågan lär, som med tidigare klubbar som lånat Wilhelmsson, vara övergångssumman. Klubben köpte honom för 30 miljoner kronor 2006 och har tidigare uppgivit att man inte säljer ”Chippen” för mindre än 20 miljoner.

Från franskt håll tror man inte på försäljning.

– Mest troligt är att han blir utlånad igen. Nantes har 37 spelare i truppen och vill behålla 25. Wilhelmsson har inte varit uppskattad här, men man kommer inte att sälja honom till vilket pris som helst, säger Alexis Bernard, journalist vid tidningen Ouest-France med FC Nantes som bevakningsområde.

Försiktigt positiv

Klubbens president Waldemar Kita, som är ny på sin post i klubben sedan förra året och inte fanns med när ”Chippens” utlåningskarusell tog fart, uttalade sig tidigare i veckan försiktigt positiv om Wilhelmssons framtid i klubben i fransk media:

– Läget har ändrats sen han kom hit, det är nytt folk inom organisationen och från min sida kan han känna förtroende. Men vill Wilhelmsson inte hit igen ska han inte vara här.

”Inget har ändrats”

Alexis Bernard tror inte att det blir aktuellt att ”Chippen” stannar.

– Jag träffade president Kita i morse och från klubbens sida har inget egentligen ändrats.

Wilhelmsson stod också för en stark insats i första gruppspelsmatchen i EM mot Grekland. Men resten av turneringen förstördes av en lårskada och premiärmatchen blev hans enda. Christian Wilhelmsson befinner sig för tillfället på semester och ska inställa sig i Nantes om en dryg vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM