Gymnastikförbundet och SOK i krismöte om Wagner

”Situationen jäkligt frustrerande”

Veronica Wagner.
SPORTBLADET

SOK:s OS-nej till Veronica Wagner fick gymnastikförbundet att kräva ett möte med SOK.

Nu ska parterna träffas.

Uppgifterna kring Veronica Wagners påstådda skadeläge har fått gymnastikförbundets ordförande Malin Eggertz Forsmark att begära ett möte med SOK:s ordförande för att reda ut begreppen.

– Vi ska sätta oss ner med Stefan Lindeberg så snabbt som möjligt, tillsammans med förbundskapten, generalsekreterare och alla berörda parter, säger Eggertz Forsmark till sportbladet.se.

– Vi ska försöka träffas under morgondagen eller helgen. Att prata via media är aldrig särskilt lyckat.

Motstridiga uppgifter

De senaste dagarna har olika medicinska utlåtanden, bland annat från en magnetröntgen som visat att Veronica Wagner inte har någon skada som ska stoppa henne från OS, gjort situationen förvirrad.

– Det har förekommit motstridiga uppgifter och det känns olustigt. Det är klart att jag hoppas att det finns ett riktigt beslutsunderlag, men efter allt jag läst de senaste dagarna ställer jag mig förstås frågande, säger Eggertz Forsmark och fortsätter:

– Det är när medicinsk personal går ut och säger "det här har jag inte sagt” eller ”det här har jag inte förmedlat” som jag måste få klarhet i vad som ligger som grund.

”Verkar pressad”

– Jag är ledsen över det här. Jag har stor respekt för Stefan Lindeberg men de här motstridiga bilderna gör att jag måste få klarhet i det hela.

Vad tycker du om Stefan Lindebergs agerande?

– Han verkar pressad skulle jag vilja säga. Kritik och diskussioner mellan enskilda förbund och SOK har alltid funnits, men relationen mellan gymnastikförbundet och SOK har alltid varit bra.

Malin Eggertz Forsmark sitter dessutom i SOK:s styrelse och företräder därmed både förbund och den svenska olympiska kommittén.

”Jäkligt frustrerande”

– Situationen är jäkligt frustrerande. Men när beslutet fattades hade jag ingen anledning att tro att beslutet inte var ordenlitgt grundat.

Är det inte konstigt att SOK inte funnits på plats under Veronicas senaste tävlingar?

– Både ja och nej. De har en herrans massa idrotter som de bevakar, samtidigt var det här tävlingen så hon skulle visa att hon var hel igen och då kan jag tycka att de skulle ha varit på plats för att titta på henne. Klart att det hade varit bra.

Tror du att det kan bli aktuellt att beslutet rivs upp?

– Jag vet inte. Det som känns viktigt nu är att reda ut på vilka grunder beslutet har fattats. Sen skulle jag vilja ta det där ifrån.