”Tyskland vinner EM”

Läs Erik Nivas chatt med läsarna – i dag kan läsarna chatta med Simon Bank kl 22.35.

SPORTBLADET

Erik Niva säger: Tjo och tjim med Kongo-Kim – är ni redo så är Basel redo.
oskar säger: Tja! tycker du att tyskland var det bättre laget sett över matchen?
Erik Niva säger: Nej. Turkiet gjorde en bättre match än vad Tyskland gjorde.
Freddy säger: fel av turkarna att sätta så hög press i början av matchen?
Erik Niva säger: Tycker jag verkligen inte. I synnerhet fram till och med det första målet så var det ju turkarna som styrde matchbilden som de ville. Att de åker på två omställningar var ett pris värt att betala.
pj säger: Hur många svenskar hade enligt din mening tagit plats i det tyska laget?
Erik Niva säger: Oj... Öh. Zlatan, såklart. Isaksson i mål. Möjligen Mellberg i stället för Metzelder. Det måste vara det.
Danne säger: Hej Erik! Du sa innan EM att det här mästerskapet skulle bli det med högst kvalitet någonsin. Har det blivit det tycker du?
Erik Niva säger: Ja, det får man lov att säga. Mycket har ju såklart med naturlig utveckling att göra – fotbollen blir ju bättre per automatik – men med tiden har vi fått en hel insatser med extremt hög kvalitet. Det hade jag väntat mig. Däremot hade jag inte väntat mig att vi skull få så väldigt många sanlösa, vanvettiga, röjarmatcher. Det är ju det som är essensen med EM 2008.
Markus säger: Hej Erik! Tes: Med Fatih Terim som förbundskapten för Sverige och vi skulle kunna utmana om guldet på allvar - vår utpräglade och den sedan länge inspelade svenska defensiven spetsad med en närmast euforisk turkisk anfallslust. Nivas reflektion på detta?
Erik Niva säger: Nja, jag är väl inte så säker på att just Fatih Termins ledarstil hade gått att översätta till svenska, så att säga.
Johanna säger: Är Sveriges förlust mot Ryssland verkligen ett fiasko, när man ser hur bra ryssarna spelat efteråt?
Erik Niva säger: Jag tycker inte att det är nämnvärt mycket roligare att bli utklassad av ett bra lag jämfört med ett halvbra. Sverige är inget världslag – men vi är tillräckligt bra för att göra match mot vilket landslag som helst om vi sköter oss. Det gjorde vi inte mot Ryssland.
Kim säger: Tror ni att Lars Lagerbäck är rätt man för att succesivt kunna föryngra det svenska landslaget?
Erik Niva säger: Jag är inte säker på det – men jag är inte heller övertygad om att vi har sådär jävla många bättre alternativ. Sverige står rätt och slätt inför en förbaskat svår utmaning.
Shoreham-Gooner säger: Hej Erik. Vilken spelartyp anser du att Sverige är i störst behov av för att lyckas i ett stort mästerskap?
Erik Niva säger: Först och främst – en dynamisk innermittfältare med box-to-box-egenskaper. I andra hand, en riktigt tempostark forward bredvid Zlatan, men den uppgiften har jag fortfarande hopp om att Johan Elmander ska kunna lösa.
Robban säger: Vem tycker du har varit em:s bästa spelare?
Erik Niva säger: Trots att han bara spelat två matcher är det ju oundvikligt att säga Andrej Arsjavin, i synnerhet som "Der Balle" var så blek idag.
petrus säger: Fick inte se något i tv. Var Tysklands 2-1 en målvaktstavla?
Erik Niva säger: Ja, herregud. Rüstü kommer helt fel på Lahms lama inglägg, a lá rumän mot Kenneth }94. Fick ni inte se det?
martin säger: hej!Niva vad tycker du turkiet skulle göra bättre för att vinna matchen?
Erik Niva säger: De förlorar ju på individuella misstag, så det enkla svaret är att se till att komma rätt på inlägg, och att följa med framlöpande tyska ytterbackar på stopptid.
säger: Vad tror du avgör mötet mellan Ryssland-Spanien?
Erik Niva säger: För att göra det extremt enkelt för mig – om Cesc Fàbregas spelar eller inte. Är han med vinner Spanien.
pj säger: Om vi leker med tanken att Erik Niva blir ny förbundskapten, hur hade startelvan sett ut i VM-kvalet då?
Erik Niva säger: Jävligt stor fråga, men typ... Isaksson---Stoor, Mellberg, Peter Larsson, Edman---Linderoth, Svensson---Seb Larsson, Kongo-Kim, Ljungberg---Zlatan. Vi måste gå ner på två defensiva mittfältare om vi ska kunna stänga defensivt mot bollskickliga och tempostarka lag.
drist säger: Vart tror du Arshavin hamnar efter EM och blir han ett stort namn eller en "one-hit-wonder"?
Erik Niva säger: Han raggar ju rätt friskt för att få flytta till Barcelona, och de ska ju ändå ersätta Deco, så... Han kommer att göra några stora säsonger, men ibland glömmer man ju att han redan är 27.
Biggie säger: Ett förhandstips inför matchen imorgon kanske?
Erik Niva säger: 2-1, Spanien.
christoffer säger: hej erik. i em -04 så hade topp fyra-lagen defensvien i fokus, i detta em så har topp fyra-lagen offensiven i fokus.varför denna förändring tror du?
Moderator säger: Vi tar tre frågor till, sen måste Erik rusa vidare.
Erik Niva säger: Den enkla förklaringen handlar ju om att fotbollen går i vågor. Ska man kunna luckra upp en defensiv dominans måste man prioritera offensiven för att få till en förändring.
Andreas säger: vilken är den största spelaren du sett under em?
Erik Niva säger: Bäste är ju Arsjavin, men det har jag ju redan sagt, så... Engelaar är en jävla bjässe, Mertesacker lång som en stång – men den jag minst hade velat brottas isländskt mot är nog Turkiets björnätare Servet.
Alfred säger: VIlken spelare i Europa har du saknat mest i detta EM-slutspel?
Erik Niva säger: Steven Gerrard.
Daniel säger: Vem tror du vinner em?
Erik Niva säger: Tyskland, även om jag blev lite förundrad över hur Turkiet kunde dominera deras innermittfält ikväll. Det är där jag trodde att tyskarna kunde låsa en eventuell match mot Spanien, men... Den som krigar vidare får se.
Erik Niva säger: OK. Det var det? Som huggtändernas Dee Snider sagt – Stay Hungry.
Moderator säger: Då tackar vi Erik Niva för svaren och er läsare för alla frågor. I morgon chattar för Simon Bank, var med då!
Moderator säger: Då tackar vi Erik Niva för svaren och er läsare för alla frågor. I morgon chattar för Simon Bank, var med då!