Psykkriget har startat

Utspelen duggar tätt dagen före final

SPORTBLADET

WIEN. – Spanien lider av ett trauma som de har skapat själva, säger Tysklands Cristoph Metzelder.

– Tyskland har all press på sig och har fått lägga mer energi på att ta sig hit, kontrar Spaniens Sergio Ramos.

En dag kvar till EM-finalen mellan Tyskland och Spanien och i båda läger förbereds drabbningen. De obligatoriska utspelen om respektive lags svagheter låter inte vänta på sig.

– Spanien lider av ett trauma som man skapat själv. Det är att man inte på flera decennier klarat att gå förbi kvartsfinal i stora mästerskap. Visst har de mängder av bra fotbollsspelare, men en final är en stor match och i stora matcher är det andra regler som gäller, säger Cristoph Metzelder.

Klubbkamrater

Metzelder har erfarenhet från spansk fotboll efter sitt år i Real Madrid, samma klubb som Spaniens Sergio Ramos representerar.

– Tyskland står inför en match som de måste vinna. Vi har inte längre någon press på oss, vi bröt vår förbannelse genom att ta oss förbi kvartsfinalen. Mot Ryssland visade vi att vi kan gå ut och njuta och spela avslappnat, det kan vi göra i finalen också medan Tyskland har all press på sig, säger Ramos.

”Fått lägga mer energi”

Den 22-årige högerbacken som varit en av EM:s bästa spelare ser även andra svagheter i Tyskland.

– De har fått lägga mer energi än oss på att ta sig hit. De är ojämna medan vi vet att vi kan prestera, säger Sergio Ramos.

I morgon kväll vet vi vad som var rätt. Är Spaniens svaghet att de inte spelat en mästerskapsfinal på 24 år? Eller blir det Tyskland som inte kan hantera pressen att vinna?