Det taktiska rävspelet

”Blir en överraskning”

Foto: Bernat Armangue
David Villa tvingas att bryta matchen efter en skada. Han ersattes av Cesc Fabregas och samtidigt blev ovissheten runt Spaniens finaltaktik större.
SPORTBLADET

WIEN. Spelar Spanien med en eller två anfallare?

Svaret får Tyskland vänta på till timmen före avspark.

– Det ska bli en överraskning för dem, säger Fernando Torres med ett leende.

Foto: Hans Punz
Blir det Daniel Daniel Güiza och 4-4-2 från start i kväll?

EM:s skytteligaledare David Villa skadades i semifinalen mot Ryssland och kommer inte till spel i kväll. Förbundskapten Luis Aragonés har nu två val:

? Antingen håller han fast vid sitt 4-4-2 och ersätter Villa med formstarke forwarden Daniel Güiza.

? Eller också väljer han 4-5-1 med Cesc Fàbregas i en offensiv mittfältsroll och Fernando Torres som ensam forward.

4-4-2 hela EM

Aragonés har inlett matcherna med samma 4-4-2-elva genom hela turneringen, förutom i den betydelselösa matchen mot Grekland där många spelare vilades.

När spelarna mötte medierna efter gårdagens träning på finalarenan lät de hälsa att Tyskland kommer att få en överraskning.

– En eller två forwards? Jag vill inte säga något om det, det ska bli en överraskning för Tyskland. Men i det här laget är jag aldrig ensam där framme, säger Fernando Torres med ett leende.

Liverpoolstjärnan har under EM kommit lite i skymundan av David Villa – Torres har bara gjort ett mål – men nu har han chansen att skriva historia genom att skjuta Spanien till sin första titel i modern tid.

”Vårt livs chans”

– Vi har pressen på oss, men att spela under press är det bästa jag vet. Vi har vårt livs chans, det är trevligt att se tillbaka på det vi har gjort, men förlorar vi i kväll betyder det ingenting, säger Torres.

Förbundskapten Luis Aragonés ville under presskonferensen inte heller avslöja hur Spanien väljer att ersätta David Villa.

– Med en anfallare får vi svårare att ta oss in i straffområdet, men vi blir starkare på mittfältet. Jag har inte bestämt mig ännu, kanske blir det två anfallare, säger Aragonés aningen kryptiskt.

Definitivt svar kommer cirka en timme innan avsparken i kväll då laguppställningarna blir officiella.

Först då vet Tyskland exakt vad som väntar.