Svensk seger i Kieler Woche

Vann med minsta möjliga marginal

SPORTBLADET

En perfekt start gav starbåtsseglarna Fredrik Lööf och Anders Ekström slutsegern i den 126:e upplagan av Kieler Woche.

Mitt framför näsan på värsta konkurrenterna Robert Scheidt/Bruno Prada från Brasilien.

– En god skalp för Lööf. Scheidt tog två OS-guld och ett silver i laser innan han bytte till starbåt och han är en av dom allra bästa, berömde förbundskapten Magnus Grävare.

Foto: peter kjellerås
Fredrik Lööf under OS i Sydney.

Med minsta möjliga marginal blev det svensk seger i starbåt i Kielregattan. Lööf och Ekström vann den sista seglingen medan den brasilianska duon blev tvåa. Båda fick 14 i platspoäng men svenskarna tog hem slutsegern tack vare segern i sista seglingen.

I 470 slutade Anton Dahlberg/Sebastian Östling på andra plats både på söndagen och totalt. En schweizisk duo vann.

En tionde plats i sista seglingen gjorde att Rasmus Myrgren missade pallen i laser. Nu blev han fyra, sex poäng från pallen.

– Rasmus var inte nöjd i dag. Men han vet att han kan vara med i toppen och framför allt har starterna som han fokuserat på varit bra.

Allt närmare OS-plats

Daniel Birgmark avslutade med en femte plats i finnjolle och blev fyra totalt och var en bra bit bakom de tre medaljörerna.

Glädjande var den fortsatt fina seglingen för Jonas Lindberg/Kalle Torlén i 49er. De jagar en OS-plats och blev tvåa sista dagen och åtta totalt ett fält där 14 av 18 OS-klara besättningar fanns med.

Tyvärr var det ett italienskt par som vann sista seglingen och tog sjunde plats i sammandraget. Svenskarna var ändå sjätte nation vilket betyder att de klarade vad Sveriges olympiska kommittés krävt för att en OS-plats ska vara aktuell.

– Vi tycker att de har uppfyllt det som krävs. De är bättre än någonsin och har gjort vad dom kunnat, sade Grävare.

ARTIKELN HANDLAR OM