Många såg finalen i Kungsträdgården

Stort jubel vid slutsignalen

SPORTBLADET

Kvällssolen var på väg ner över Stockholm när det var dags för avspark i EM-finalen mellan Tyskland och Spanien på söndagskvällen.

Störst verkar stödet vara för Spanien.

Kungsträdgården i centrala Stockholm var proppfull av förväntansfulla fotbollsfans som samlats framför storbildsskärmen, enligt arrangörerna var 8 000 personer på plats vid halv nio-tiden.

Merparten såg ut att hålla på Spanien. Bland dem fanns en grupp spanska utbytesstudenter från Uppsala som valt att åka in till Stockholm för stämningens skull.

– Jag tror att Spanien vinner med 3–1. Tyskland vann mot Turkiet i semifinalen tack vare tur. Spanien spelar den bästa fotbollen i hela Europa. Jag tror att till och med en del tyskar håller med om det, sade 24-årige Carlos Simón och får medhåll av sin kompis.

– Spanien förtjänar att vinna, sade David Alfonso, 25 år.

De båda fick dock mothugg av Savinas Alsharif, 14 år, som håller på Tyskland.

”Avgörs på straffar”

– Båda lagen är bra, jag tror att det kommer att avgöras på straffar. Spanien har en bra målvakt men Tyskland kommer att ta hem det i alla fall, trodde hon.

Tania Hierholze, 35 år, är i Sverige på semester med sin man.

– Jag tror att Tyskland kommer att vinna med 2–1. Spanjorerna är också väldigt bra men jag tror på tyskarna. Det måste jag – jag är ju därifrån, säger hon.

Om Tyskland vinner kommer hon och hennes man att fira segern på hotellet.

I Kungsträdgården tycktes stödet för spanjorerna vara störst. Det fanns betydligt fler spanska flaggor bland publiken och när det spanska laget presenterades jublades det mest.

När slutsignalen ljöd bröt ett våldsamt jubel ut i Kungsträdgården. De flesta som var där höll på Spanien och glädjen visste inga gränser. Regnet som började falla påverkade inte festhumöret.

– Det är helt fantastiskt, jag kan inte tro att det är sant, skriker Alvaro Campano Ruiz.

Han och fyra vänner har rest från Malaga genom Europa.

– Vi har sett Spaniens matcher i ett nytt land varje gång och nu fick vi se finalen i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM