Tyskland sågar domaren

”Den stora besvikelsen i dag är domarens insats”.

SPORTBLADET

Jens Lehmann förlorade en duell mot Fernando Torres och Tyskland förlorade EM-finalen.

Efter matchen skyllde den tyska målvakten förlusten på domaren Roberto Rosetti.

– Den stora besvikelsen idag är domarens insats.

I sitt femte stora mästerskap fick Jens Lehmann för första gången uppleva en final mellan stolparna. En final den tyska veteranen förmodligen helst vill glömma efter Fernando Torres mål en dryg halvtimme in i matchen.

”Mycket besviken”

Det var emellertid inte en vältajmad löpning och känslig chipp som avgjorde EM-finalen enligt Lehmann.

– Den stora besvikelsen i dag är domarens insats.

Efter slutsignalen gick en besviken Jens Lehmann fram till domaren Roberto Rosetti och talade om för honom att han gjort en dålig match.

– Precis före slutet blåser han (domaren) frispark i Spaniens straffområde som till och med spanjorerna blev förvånade över. Det är jag mycket besviken över.

Tydligt missnöje

Det var inte bara Lehmann som var besviken på Rosetti. Efter matchen visade stora delar av det tyska laget sitt tydliga missnöje mot den italienska rättskiparen. Förutom den tveksamma avblåsningen i slutskedet, då Michael Ballack berövades ett friläge, var tyskarna uppretade över en incident där David Silva tycktes skalla Lukas Podolski.

– Han såg att Lukas Podolski blev skallad men åtgärdade det inte, ingen varning, ingenting, säger Lehmann som dock tycker Spanien är välförtjänta mästare.

– Vi och Spanien har varit turneringens bästa lag, men Spanien vann alla sina matcher så de förtjänar titeln, säger Jens Lehmann som kunde trösta sig med att han nu kan titulera sig den äldste spelaren (38 år) som någonsin spelat i en EM-final.

FAKTA

Situationerna Tyskland rasar mot:

41 Hörnan får slås om när Ballack är utanför planen. Tysken får komma in i spelet igen vilket gör Aragones vansinnig.

54 Xavi skjuter utanför. Rosetti blåser hörna utan att Lehmann var på bollen.

64 Podolski och Silva käftar upp sig mot varandra. Silva skallar Podolski lätt i ögat – något som domaren helt missar.

74 Torres blir varnad helt felaktigt när han och Mertesacker nickar ihop.

90 Tyskarna håller på att få loss bollen i boxen. Men Rosetti blåser för spansk frispark efter en duell mellan Schweinsteiger och Capdevila. Tyska spelarna, med Ballack i spetsen, blir vansinniga och reprisen avslöjar att frisparken var mycket tveksam.

ARTIKELN HANDLAR OM