”Vill lämna Real”

Kaoset runt Robinhos framtid fortsätter

Foto: Getty Images
Robinho berättade om sina flyttplaner. Nu börjar det bli kort om tid.
SPORTBLADET

Robinho vill till Chelsea. Men Real Madrid vägrar sälja, och kritiserar Chelsea för deras smutsiga taktik. Med en dag kvar av transferfönstret fortsätter kaoset kring Robinhos vara eller icke vara.

– Jag vill lämna Real och spela för Chelsea, säger huvudpersonen själv.

Real Madrid inledde i går den spanska ligasäsongen med en förlust. En av anledningarna till det, det pågående kaoset kring Robinho.

Den brasilianske anfallaren har inte dolt sin önskan om att få bli såld till Chelsea, och kallade i går, bara några timmar innan ligapremiären mot Deportivo La Coruna, till presskonferens för att återigen berätta att han vill byta klubb.

Till hård attack

Den hastigt sammankallade presskonferens fick inte de styrande i Real på bättre humör, och på klubbens hemsida gick man i går eftermiddag till hård attack mot Chelseabossen Peter Kenyon och Robinho.

– Precis före en officiell match så tycker vi att fokus ska ligga på oss själva och matchen, något som Robinho totalt har ignorerat genom sin presskonferens. Vill han verkligen lämna oss så får han göra det. Allt han behöver göra är att lösa ut sin transferklausul på 1,5 miljarder kronor, löd det något sarkastiska meddelandet.

Chelsea, väl medvetna om att Real Madrid inte skötte sitt försök att köpa Christian Ronaldo helt felfritt, gick i går kväll till motattack på sin hemsida.

– Det är inget fel i att öppet berätta att vi är intresserade av en spelare, när Real är väl medvetna om vårt intresse.

”Vet ingenting”

Londonklubbens nye manager Luis Felipe Scolari, gick i taket när han fick frågor om Robinho.

– Jag vet ingenting, det är inte mitt bekymmer. Ni vet vad jag vet – noll. Robinho är inte min spelare. När han är det så kommer jag att prata om honom.

Skapar inte chanser

Vid midnatt stänger transfer­fönstret. Chelsea, som fick sitt första bud på drygt 300 miljoner kronor avvisat, lär återkomma. Gårdagens heta Londonderby mot Tottenham visade att laget har problem att skapa chanser.

– I England så vinner du aldrig en match om du bara har två-tre skott på mål, säger Scolari.

Lösningen på det problemet kan heta Robinho, om han själv får välja.

ARTIKELN HANDLAR OM