”Gud så mycket folk”

Läsarberättelse av Johanna Andersson

SPORTBLADET

Jag och min man Patrik är stora idoler av engelsk fotboll. Han håller på Liverpool och jag på Manchester United. Så år 2003 bestämde vi oss för att åka och titta på en riktigt härlig engelsk match och naturligtvis ville vi se våra lag spela mot varandra.

Straffbild från läktaren.

Sagt och gjort, vi beställde resa till våren 2004. Men så blev jag helt oväntat gravid och visste inte om jag kunde åka, men efter lite betänketid och efter vissa extra försäkringar och så vidare så gav vi oss av.

Flyg till Manchester

Vi ställde bilen i Malmö och tåg tåget till Köpenhamn och tog flyget till Manchester. Vi fick flyga dit med en ”buss med vingar”. Ett pyttelitet flygplan, och jag som är flygrädd…! Nåväl vi kom ner och fram. En hiskelig taxitur till hotellet och vi undrade hur detta skulle sluta?!

Väl på matchdagen blir vi informerade att ta oss till arenan i mycket god tid, tydligen fanns ett terrorhot mot matchen. Oops! Vad händer? Väl framme vid arenan var det fullt med poliser överallt. Ridande poliser, polishundar, bombpoliser, ja alla sorters poliser man kan tänka sig.

Då gick larmet

Vi tänkte att vi skulle gå till butiken och handla lite souvenirer. Vi hittade en del och gick för att betala. För att förenkla för oss delade vi upp varorna och gick i varsin kassa. När jag betalat mina varor och skulle gå ut ur butiken så började storlarmet gå! En vakt kom fram och frågade vänligt om han fick titta i kassen. Jovisst, det gick ju bra. Så började han att svära. En hatt som jag köpt, påstod han, gjorde alltid att larmet gick när någon försökte gå ut genom dörrarna. Priskoden ville helt enkelt inte avmagnetiseras. Han bad om ursäkt och vi fortsatte, lite omtumlade förstås.

Dags för avspark

Äntligen matchdags! Gud så mycket folk, det är man ju inte van vid precis på en fotbollsmatch här hemma, men vilken stämning, härligt!

Tyvärr, för mig, så vann Liverpool matchen med 0–1 men min man var ju glad. Men det viktigaste var ju egentligen inte vem som vann utan att vi fått uppleva en bra engelsk match med våra favoritlag.

När vi sedan skulle hem så var naturligtvis vår ”buss med vingar” sönder så vi fick bli ombokade på annat plan hem.

Jo, jo en del ”missar” här och var men jag skulle aldrig vilja vara utan denna upplevelse.

Fotnot. Klicka på länken ”Man U–Liverpool” för att se Johanna Anderssons egna bilder från fotbollsresan.

Johanna Andersson