Sportchansen rankar sommarens 10 hetaste övergångar

1 av 2 | Foto: Zangy / Richiardi
Ronaldinho Från Barcelona till Milan.
SPORTBLADET

Lars Nylin har sammanställt de hetaste övergångarna i sommar – med reservation för om något riktigt stort händer i kväll, då man förlängt transferfönstret med ett dygn.

1. Ronaldinho

(Från Barcelona till Milan)

Häromåret var han världens bäste. Nu uppfattas det som att Milan snurrat på silly seasons tombola och chansat. Men med en prislapp på ”bara” 200 miljoner kronor låter det som en tänkbar vinstlott. Men det började inget vidare i premiären.

2. Deco

(från Barcelona till Chelsea)

Han rubricerades som föredetting. Men portugisen visade i EM att han har kvar att ge. "Han kan bli vår Zidane" sa Chelseas coach Scolari i helgen.

3. Aliaksandr Hleb

(från Arsenal till Barcelona)

Räknar man bort Deco, som uppmanades lämna Barcelona, blev till sist vitryssen Hleb det enda stora namnet som köptes mellan Premier League och La Liga (eller vice versa).

4. Rafael van der Vaart

(från Hamburg till Real Madrid)

Robben, Sneijder, Drenthe och nu van der Vaart. Real har tagit över Barcelonas strategi att satsa holländskt. En udda vinkel på storyn är att van der Vaart själv medger att han helst ville till Barcelona.

5. Samir Nasri

(från Marseille till Arsenal)

Karim Benzema är kvar i Lyon men Frankrikes andra superlöfte har lyssnat på lockrop från landsmannen Arsene Wenger i Arsenal och drog från Marseille.

6. Luka Modric

(från Dinamo Zagren till Tottenham)

Det kroatiska unga bollgeniet var klar för White Hart Lane redan innan EM. I helgens match mot Chelsea började han ge valuta för pengarna och fick efter Chelseamatchen byta tröja med Frank Lampard.

7. Andrej Schevchenko

(från Chelsea till Milan)

Till slut slapp ukrainaren undan bänken på Stamford Bridge.

8. Mathieu Flamini

(från Arsenal till Milan)

Sonmarens kupp. Milan snodde fransmannen som fri transfer när Flamini tyckte Arsenal betalde för dåligt.

9. Robbie Keane

(från Tottenham till Liverpool)

Engelska klubbar har nu passerat totalt en miljard kronor i köpesummor för målspottaren från Dublin. Som han såg ut mot Aston Villa känns det som mycket pengar.

10. Johan Elmander

(från Toulouse till Bolton)

120 miljoner är denna säsong en hög summa även i Premier League. Därför en övergång som noteras även av andra än svenskar. Tyvärr följde Alingsåskillen upp en stark premiär med att bli skadad.

Fotnot. Utöver dessa övergångar, skedde även en stor affär sista övergångsdatumet (1 september): Robinho till Manchester City från Real Madrid. Läs mer om det på Sportbladet.