Olyckliga superstjärnor

Spelarna tjänar miljoner – men deppar ändå

1 av 3 | Foto: AP
Ledsna Cristiano Ronaldo och Didier Drogba tjänar miljoner i Manchester United respektive Chelsea. Ändå är de inte nöjda med tillvaron.
SPORTBLADET

Höstens trend i storfotbollen är olyckliga stjärnor.

Olyckliga stjärnor som gråtit sig till att få byta klubb. Som Robinho eller Berbatov. Men också olyckliga stjärnor som blir kvar i de klubbar de säger sig trötta på. Som Podolski och Arshavin.

Sportchansen rankar spelarna som just nu bara är lyckliga när de kollar in bankkontot.

1. Lukas Podolski, Bayern München

Podolski har glänst i VM och EM. Men i klubblaget Bayern München blir det mest bänken på Allianz Arena, Luca Toni och landslagskollegan Mirolav Klose tar de ordinarie platserna. Nyligen sa Podolski i media: "Jag ångrar att jag skrev på för Bayern". Varefter Münchenklubbens manager Uli Höness vasst replikerade: "Podolski borde sluta gnälla. Det finns värre saker här i livet än att spela för Bayern München".

2. Tiago, Juventus

Historien om portugisen i Turin är mer fotbollens dasshumor än klassisk tragedi. När Juventus in i det sista försökte sälja eller hyra ut floppen Taigo - Everton var en intressent - låste den desperate mittfältaren in klubbens president Giovanni Cobolli Gigli på en toalett. Först efter en timme räddades en ihärdigt knackande Gigli ut av Juve-stjärnan Alessandro Del Piero.

3. Andrei Arsjavin, St Petersburg

Med sina 4 miljoner i månadslön är "Den lille tsaren" troligen fortfarande glad när han går till banken. Det blev däremot inget av de uttalade planerna efter EM-succén i somras att gå till en västeuropeisk storklubb. Barcelona men framförallt Tottenham fanns med i bilden men kom inte ens till förnadlingsbordet när de hörde prislappen 27 miljoner euro. Och inte nog med att Arsjavin är kvar i Dick Advocaats Zenit. Arsjavin har nu dessutom fått tuff konkurrens av nyförvärvet och portugisen Danny - inköpt för 300 svenska miljoner strax innan transferfönstret stängde.

4. Mario Gomez, Stuttgart

EM blev en flopp för spanienättlingen från Bayern. Men storklubbarna stod ändå i kö - ditlockade av Gomez 19 ligamål förra säsongen. Tyvärr var inte Stuttgart lika intresserade av en affär. Skvallret säger att klubben bland annat sa nej till ett för Bundesliga rekordhögt bud från Bayern München. Gomez har börjat nya säsongen som den förra slutade: med att göra mål. Men frågan är om han är särsklit lycklig.

5. Gareth Barry, Aston Villa

Barry gör sitt bästa för att utstråla lugn och harmoni i sin fortsatta roll som ankare i Aston Villa. Men man behöver knappast ha gått Dr Phils skola i amatörpsykologi för att ana att Barry deppar över den missade chansen att en gång i karriären få spela för sin favoritklubb Liverpool.

6. Klaas-Jan Huntelaar, Ajax

Strax innan transferfönsrtet stängdes kom ett superbud på Ajax senaste målkung. Ett bud motsvarande 400 svenska miljoner kronor skulle väl ingen i organisationen på Amsterdam ArenA kunna tacka nej till? Men det kunde man faktiskt och Huntelaar blir kvar i Ajax. Enda trösten för en spelare med alla sikten insälld på en Champions League-titel är att han nu utsetts till lagkapten.

7. Xabi Alonso, Liverpool

Spanjoren är svårtolkad i sin olycka. Han ser alltid dedikerad ut när han väl spelar, och han skrev så sent som förra året ett femårskontrakt med Anfieldklubben. Men såg han inte klart lyckligare ut i somras när det planerade Liverpoolköpet av Gareth Barry gjorde att Liverpool försökte göra sig av med Alonso?

8. Didier Drogba, Chelsea

Ivorianen gick på ett halvår från att såga allt vad Chelsea stod för till att svära sig evigt trogen klubben. Om han verkligen är så lycklig som han påstått i pressreleaser blir vi inte varse förrän han är tillbaka från sin skada. Sportchansen tillåter sig tvivla.

9. Cristiano Ronaldo, Manchester United

Vi kan nog alla bli attraherade av ett erbjudande om ett nytt bra jobb med högre lön. För att sedan ändå fortsätta att ha det mycket bra på det näst bästa jobbet. Men hej, kan man verkligen vara så inställd på ett nytt uppdrag som Ronaldo var under Real Madrid-såpan i somras, för att sedan glatt gå tillbaka till stämpeluret intill Ferrari-parkeringen på Old Trafford?

10. Robinho, Manchester City

Här borde det vara frid och fröjd. Robinhos slapp trots allt till slut ifrån det Real Madrid som så uppenbart såg honom som en nödlösning efter att Ronaldo-affären fallit genom. Att Robinho sågats av såväl Pelé som sin gamle klubbpresident i moderklubben Santos - den senare sa häromdagen: "Vi skäms för att ha fostrat en spelare som honom." - allt sådant är nog smällar man kan ta när man just fått 50 miljoner i påskrifts-bonus. Nej problemet är att Robinho fortfarande inte tycks ha fattat vilken klubb han gått till. Flera dagar efter att han blev klar för City försäger han sig i intervjuer och associerar till Chelsea (hans egentliga mål i Premier League). Nya ägaren av City Abu Dhabi Group har precis lärt sig hitta till City of Manchester Stadium. Det tycks som om de behöver skaffa en karta även till brassen. Och möjligen en näsduk.