Josefin Abrahamsson till semifinal i pingis

”Det är en jättesvår match”

SPORTBLADET

Bordtennisspelaren Josefin Abrahamsson är klar för semifinal i Paralympics efter att ha vunnit den direkt avgörande matchen mot slovakiskan Olga Barbusova.

Hon vann i tre raka set och laddar nu för semifinal på onsdag.

Det är inte bara för Abrahamsson som det går bra. Ingela Lundbäck vann på måndagen även sin andra match i bordtennisturneringen och spelar på tisdagen en helt avgörande match om en semifinalplats mot den dominanta kinesiskan Guixiang Ren.

– Det är en jättesvår match. En riktigt tuff lottning verkligen, jag har bara sett Ren förlora en enda match någonsin, säger förbundskaptenen Roger Edeflod som kan glädja sig åt att Anna-Carin Ahlquist och Örjan Kylevik på måndagen vann sina första matcher i turneringen.

Linus Karlsson förlorade däremot mot holländaren Gerben Last i tre raka set och är redan utslagen på grund av för dålig setskillnad. Även Marléen Bengtsson-Kovacs är utslagen trots att hon på måndagen vann mot brasilianskan Rodrigues i tre raka set.

Även Simon Itkonen har gjort sitt i bordtennissingeln efter förlust i sin andra match, 2–3 i set mot holländaren Nico Blok.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM