Loppet körs om – utan svenskan

Foto: afp
SPORTBLADET

PEKING. I går kraschade Gunilla Wallengren på 5000 m.

Nu ska loppet köras om - men utan svenskan.

– Dels vet jag inte om jag får okej av läkarna och dels passar det inte in i mitt schema.

Svenskan är ett medaljhopp på 400, 800 och 1500 m rullstol och 5000 var tänkt som en bra uppvärmningsgren.

Det slutade med en masskrasch och att svenskan tvingades uppsöka sjukhus med en befarad hjärnskakning.

– Jag minns ingenting från olyckan. Minnet försvinner från kanske två varv före och sedan kommer det tillbaka i sjukrummet på arenan, säger Gunilla Wallengren VM-silvermedaljör i fjol.

”Jättesugen”

– Det var synd, men nu är det som det är och jag är jättesugen på att tävla igen. Jag hoppas att jag är frisk till 400 meter som körs på torsdag.

Nu har hon ordinerats total vila i två dagar och först därefter bestämmer landslagsläkaren Magnus Sundblad om det är lämpligt för henne att köra.

Hon är ett svenskt medaljhopp på 400, 800 och 1500 m och när nu 5000 meter ska köras på fredag så väljer on att stryka det.

Passar inte

– Det passar inte in, då är risken att jag riskerar något för de andra grenarna. Måste jag starta så kommer jag att bryta efter bara några meter, jag vill kunna ge allt i de andra grenarna.

– Jag är i bättre form än någonsin och kroppen känns fantastiskt bra, så jag vill verkligen köra. Jag funderade aldrig över att bryta något lopp, istället får jag väl skrämma konkurrenterna eftersom jag ser ut som Frankenstein.