Så var chatten med Robert Laul

SPORTBLADET

Robert Laul säger: Hjärna, hjärta, mod – kör så det ryker.

jim säger: vem anser du är viktigast för svenska landslaget?

Robert Laul säger: Zlatan. Han är den ende som inte ersättningsbar i truppen för det är ingen som är i närheten av att ha hans egenskaper.

rekan säger: Varför spelar Lagerskräck med Holmén på kanten och Sebastian centralt, varför spelar han med två stycken ur position? Makes no sense.

Robert Laul säger: Håller ej med. Sebastian fungerar bra centralt, han är just nu det bästa alternativet på den positionen som inte är skadad. Det visade han väl mot Albanien? Holmén har en bra vänsterdojja och stor löpkapacitet, därför passar han till vänster. Gråskallen vill ha de bästa spelarna på planen, och då blev det så här.

Mattias säger: Hejsan. Vad är din teori varför inte en av Danmarks bästa spelare Martin Eriksson (tidigare Göteborg) finns med i diskussionen ens kring landslaget?

Robert Laul säger: Han är för trög. HAn har fått sina chanser i landslageet men inte färgat. Jag ser ingen han skulle slå ut och det finns folk före i ledet, Petter Andersson och Rasmus Lindgren tex om man ska prata centrala mittfältare.

Josef säger: Läste att du hade spelat i Ljungskile. Är det Ljungskile-andan so behös i landslaget?

Robert Laul säger: Det är väl i så fall det enda man ska hämta därifrån…

Mediakåt säger: Tjena! Vem tycker du är Sveriges bäste fotbollsreporter? Kan du välja nån du föredrar eller flera? Och vem har minst koll på landslaget?

Robert Laul säger: Minst koll: Robert Perlskog. Såg ni hans lag han tog ut i TV4 med Victor Elm som mittfältsspets och Källström som defensiv och Safari t vänster. Där drog han vanära över kåren. Bäst: Olof Lundh och Robert Laul.

Gylle AIF säger: Ponera att du fick byta ut en spelare i dagens startelva mot någon i bronslaget 1994. Vem skulle du tagit bort och vilken 94:a skulle du satt in (i 1994 års form givetvis)?

Robert Laul säger: Trots att jag nästan håller på att bli lite småförälskad i Daniel Andersson så hade jag petat honom och satt dit mannen jag har på ett fotografi på min vardagsrumsvägg – Stefan Schwarz.

Robert Soos säger: Hej Robert! Tror du att väderförhållandet kan vara till fördel Sverige, efter att Ungern har tränat hemma i ca 25grader sol, till ett småkyligt Stockholm med lätt regn?

Robert Laul säger: Nja, vi har ju Källström i vårt lag…

Tomas säger: Jag tror att landslagets vilja att isolera sig från alla andra (supportrar och massmedia) i förlängningen kommer göra att intresset minskar. 1) Håller du med? 2) Hur kan detta förändras under nuvarande ledning?

Robert Laul säger: 1) Jag tror redan att det har påverkat intresset negativt. 2) Det går inte. När den nya landslagsledningen tar över, runt 2032, så får vi nog se en förändring. Dagens ledning har en inställning som i grunden handlr om att media är ett problem, inte en möjlighet, förutsättning och något som måste accepteras, utan man har en problemorinterad bild av media och då blir det som det blir.

Mustafa säger: Hej, varför får inte Behrang Safari chansen och spela?

Robert Laul säger: Han är för grön. Och sedan är ju inte försvarsspel hans grej heller, anser han själv. Men ge honom några år så.

Jonathan säger: Borde inte Sebastian Larsson passa perfekt som ytterspringare i 3-5-2-systemet? Han har ju färdigheter såväl offensivt som defensivt, är extremt löpvillig och besitter en ruskigt känslig högerfot...

Robert Laul säger: Jo, absolut. Men just u är han det bästa alternativet centralt i och med alla skador.

Robert Laul säger: just nu

Emil Falk säger: Hej. Zlatan är landslagets största stjärna för tillfället, vem tror du kommer bli Sveriges nya superstjärna?

Robert Laul säger: Det lär dröja…ser ingen het kandidat.

Seb säger: En crucial fråga Laul. Är Simon Bank så jävla smart som man tror att han är? Den poetiska stilen han kör tillsammans med ett gäng västkust-inspirerade vitsar när han leker med orden är underbar för övrigt. Du är också vass.

Robert Laul säger: Tja, han brukar säga till mig när inte så många andra hör att "Robert, det finns så mycket du kan lära mig".

Tomas säger: Följdfråga: med handen på hjärtat, hur stor "skuld" till den fientliga attityden landslaget har mot media tror du ligget hos dig själv och dina kollegor? Kan du säga nåt som "ni" i kvällspressen skulle gjort annorlunda under Lagerbäck-eran?

Robert Laul säger: Nä. Kontaktannonsen till Zlatan var väl med facit i hand en miss, även om Zlatan är tramsigast i världen som fortfarande är sur över det. När det gäller Lagerbäck och landslagsledningen så hade de sin inställning klar långt innan kvällstidningarna fanns.

Materazzi säger: Robban, du är en av Sveriges bästa fotbolls journalister. Har du fått nått pris av nått slag?

Robert Laul säger: Massor.

Andreas KD säger: Hej Robban, varför testar inte Lagerbäck Petter Andersson i dessa matcher? Han är ju en av de få svenskar som kan "göra" sin gubbe!!

Robert Laul säger: Han tycker uppenbarligen att den här Elm är bättre och jag har sett föär lite av Elm för att protestera mot det.

Robert LOL säger: Är det sant att du avgår om lasse skulle köra 4-4-2 ?

Robert Laul säger: Tillägg frågan ovan: Men jag tycker Petter borde fått chansen mot Frankrike. JA, i till den här matchen sa jag det i en TV-intervju. Det var alltså utifrån om Lagerbäck ändrat tillbaka igen, jag menade på att det finns inte på kartan att skulle göra det till Ungern-matchen, så då satte jag mitt arbete på spel.

Seb säger: Hur dålig är Olof Lundh som fotbollsspelare?

Robert Laul säger: Ha ha. En katastrof. Han är fruktansvärt stel, långsam och kan inte ta emot passningen från mer än fem meters håll.

Mattias 2 säger: Skulle verkligen landslaget någonsin ha varit sämre utan Lagerbäck eller med en annan förbundskapten?

Robert Laul säger: LAgerbäck har gjort det bra. Jag har inga stora eler avgörande synpunkter på hur han har skött laget. JAg har krävt hans avgång en gång, och det var när han bråkade med Zlatan. JAg menade att om inte LAgerbäck kunde lösa den konflikten måste han själv kliva. Nu löste han den och kunde sitta kvar med gott samvete.

Jocke säger: Tycker DU att Lagerbäck ska avgå vid förlust ikväll?

Robert Laul säger: Nä. Eftersom det inte är kört så ska han inte det.

Petter säger: Är du lite rädd för Ekwall?

Robert Laul säger: Mannen är ju uppenbart galen så givetvis är jag det.

Tomas säger: Du verkar nästan lika envis som Lagerbäck i ditt förnekande av den egna yrkeskårens misstag. Inte konstigt att relationen är ansträngd då! Men har du nån gång fått känslan av att spelarna också tycker det hela är överdrivet och hellre skulle mingla omkring med murvlarna som man gör i danska landslaget?

Robert Laul säger: Jag tror att väldigt få spelare hade haft ngt emot en mer öppen och avslappnad miljö. Se på Henke som inte vill sitta på podiet utan hellre kommer nära journalisterna. Öppenhet gynar alla parter.

Robert Laul säger: gynnar

didierdrogba säger: har ungern en spelare som sverige bör hålla extra noga på?

Robert Laul säger: Geras tacklingar? Torghelle? Och den där nummer 11.

kläth säger: Hej robert, vad tror du om rasmus lindgrens chanser att slå sig in i laget till nästa landslagssamling, och tycker du att han bör vara en man för start elvan?

Robert Laul säger: Han lär väl komma med i träningslandskampen mot Holland när fan den nu är, nån gång i höst, och får se till att färga då.

ABBE säger: Har sett en del intervjuer där du ger din syn på landslaget och liknanade, och det du säger verkar vara väldigt vettigt ! min fråga lyder : vilka tycker du ska BORT från landslaget och vilka bör man satsa på ? // abbe

Robert Laul säger: I det här systemet vill jag se Fredrik Stoor så bort med Micke Nilsson även om det gör ont i hjärtat att säga det för det är en go gubbe man lätt skule kunna grilla ett T-ben med. Elmander eller Rosenberg måste i alla fall få några chanser. Sebastian och Kim bör båda gå före alla andra mittfältare centralt.

Alex säger: ej Robban, Vem skulle du föreslå som efterträdare för Lars Lagerbäck när tiden är kommen?

Robert Laul säger: Personligen är jag lite nyfiken på om inte Hasse Backe kanske skulle få chansen ändå. Men det blir nog Roland Andersson.

Seb säger: Lundh skriver att Ekwall röjde bäst för att få fram startelvan Hur går det till? Vem läcker? Spelare eller ledare eller vem??

Robert Laul säger: Till frågan ovan: Med Lennartsson som assistent. Vem som läcker? FRA.

Andreas säger: De flesta jag pratat med har inte tillgång till Kanal 8, vad tycker du om att matchen sänds i den kanalen?

Robert Laul säger: Money talks. Ny kanal ska lanseras. Jag blir inte upprörd över det längre.

krille säger: Vem är roligast i landslaget?

Robert Laul säger: Mikael Nilsson och Erik Edman. Sedan är Jonas Nystedt ett riktigt charmtroll också.

Johan säger: Finns det någon spelare som du har koll på men andra inte alls lägger märke till?

Robert Laul säger: Jag skrev upp Samuel Holmén ganska mycket under årets januariläger, i dag fick han sin chans. Annars är Fredrik Stoor en kille jag hade velat se i dag.

Martin säger: Tjena Robert, varför tror du "The special one" ställde in sitt Sverigebesök?

Robert Laul säger: Han kanske inte kände sig så välkommen?

taco_svensson säger: Vad tycker du om spelare som efter att blivit utbuade på Råsunda för att dom inte presterar går ut och grinar över det i pressen och säger att det knappast hjälper, borde inte spelare klara av sådan situationer och det borde väl även vara något som kan hända i deras klubblag?

Robert Laul säger: Tja, jag kan förstå att man som spelare undrar vad det är frågan om när publiken börjar bua vid 1-0-ledning och Sverige klart för EM när vi rullar bollen i backlinjen för att döda tid. Lika obegripligt är det att spelarna då började tokköra framåt och påverkades av buropen. Det var två väldigt konstiga saker på en o samma gång.

Jeppe säger: Är Gary Sundgren den sämsta som spelat i Sveriges landslag?

Robert Laul säger: JAg har inte den överblicken, tyvärr.

alex säger: Om vi hade pengarna gör att få Guss Hiddink som tränare, tror du då han skulle lyckas lika bra med sverige som han gjorde med sydkorea, Australien och Ryssland?

Robert Laul säger: Intressant fråga. Det hade nog hänt en hel del i alla fall.

Jocke säger: Vem avgör ikväll?

Robert Laul säger: Kim på ett distansskott.

sara säger: vilken är din favorit maträtt?

Robert Laul säger: Kebabpizzan på Oluf Nilssons väg I Partille. Till efterätt: Simon Banks mammas äpplepaj. Till detta: chilenskt rödvin.

smunken säger: vilken är din favoritsärskrivning?

Robert Laul säger: sär skrivning

Moderator säger: Två frågor till - sen stänger vi chatten.

Robin säger: Beskriv Patrick Ewkwalls kvaliteer och svagheter som journalist.

Robert Laul säger: Han är fantastiskt duktig bloggare, Sveriges bästa fotbollsbloggare. Han är lite för kändiskåt och gillar att synas med stjärnorna vilket lyser igenom på ett lite pinsamt sätt. Bättre med pennan än i TV.

säger: Är det sant att du har spöat zlatan i pro evolution soccer på playstation??

Robert Laul säger: Självklart.

Moderator säger: Nu avslutas chatten med Robert Laul. Vi tackar för alla frågor som kommit in.

Robert Laul säger: Tack tack. Heja på Sverige nu, bua inte.