”De är avundsjuka”

Mark Hughes tror att konkurrenterna känner sig hotade av Man City

SPORTBLADET

Med sina nya ägare har Manchester City fått oanade ekonomiska resurser.

Nu menar klubbens manager Mark Hughes att storlag som Chelsea, Liverpool och Manchester United känner sig hotade.

– Det finns managers som är lite avundsjuka på oss, säger han.

Foto: AP
Nyrik Manchester Citys Mark Hughes har fått enorma ekonomiska resurser efter att nya ägare tog över klubben.

När Manchester City köpte loss Robinho för cirka 380 miljoner kronor, var det inte bara sommarens dyraste spelaraffär. Det var dessutom en tydlig signal till de etablerade toppklubbarna i Premier League: City kommer att satsa rejält för att utmana om den stora titlarna.

Jagar stjärnor

Det ryktas redan om att Mark Hughes och hans klubb kommer ge sig ut på jakt efter några av de största namnen när transferfönstret öppnar igen i januari. Italiens supermålvakt Gianluigi Buffon är en av spelarna som har nämnts.

Citys offensiv och nyvunna rikedom har nu gjort Sir Alex Ferguson, Rafa Benitez, Arsene Wenger och Luiz Felipe Scolari avundsjuka, menar Mark Hughes.

”Stort intresse”

– De är lite avundsjuka. Och det finns ett stort intresse för det vi gör i klubben, säger han till Daily Mirror.

– Jag vet om att vi har hamnat i en fantastisk situation och det är upp till mig och mina medarbetare att ta vara på möjligheten och göra klubben framgångsrik.

Med spelare som Robinho i laget ökar naturligtvis också kraven på resultat. Något som Mark Hughes är väl medveten om.

– Du är alltid under en viss press. Som manager måste du lära dig att leva med det, för det är så det fungerar, säger han.

Höga förväntningar

– Jag är medveten om förväntningarna som finns kring stora klubbar. Jag har spelat i toppklubbar och varit förbundskapten, där du bär nationens förväntningar på dina axlar. Vi har pressen på och om vi inte är framgångsrika så kommer frågor att ställas. Det får man förstå. Det är någonting som jag måste kunna hantera, säger Mark Hughes till Daily Mirror.

FAKTA

Res till Manchester:

SAS flyger till Manchester 12 gånger i veckan.