Stuttgart kändes ovärdigt Stefan Holm

SPORTBLADET

Det där var väl ingen vidare hyllning?

Vi får göra om och göra rätt.

Det hade kunnat sluta mer skimrande.

Men efter 475 tävlingar var det förstås dags att sätta punkt.

Synd bara att det var i ett ösregnigt Stuttgart.

Jag vet inte om det var min tv eller om det var just Stuttgart, men när Stefan Holm gjorde sitt sista hopp på sin sista stora tävling så var det fasansfullt grått. Med festen i Peking på näthinnan så gapade Stuttgarts läktare tomma, det var 13 grader i luften och inte ens Jacob Hård kunde sätta färg på tillställningen.

Holm hoppade bra och tävlingarna var överlag inte fattiga på något sätt. Men Stuttgart kändes ovärdigt en av Sveriges största idrottare genom tiderna. Det som skulle bli en stor hej då-fest för den store Stefan Holm blev en tafflig skolavslutning för fjärdeklassare.

Så vi får göra den här avslutningsfesten, vi får hylla Stefan Holm rejält, vid ett senare tillfälle. Och nu tittar jag åt ert håll, Idrottsgalan.

I stället för Stefan Holm så blev det trevligaste ögonblicket när tjeckiskan Barbora Spotakova slog världsrekord i spjut (72,28).

När spjutet flög genom luften såg hon inte ens nöjd ut. När det landade visste hon inte hur hon skulle se ut.

Det var en väldigt blygsam reaktion på ett världsrekord.

Inter–Catania i går kväll förstördes först av en felaktig utvisning – och sen av en konstig kommentar.

Catanias Giacomo Tedescos filming ledde till Sulley Muntaris utvisning. Sen försökte kommentatorn Petter Johansson rationalisera filmningen med en pekpinne för oss som

inte förstår Serie A:s glöd. Han menade först att det inte är filmningen man ska ifrågasätta, det är att Muntari ger domaren chansen att visa ut honom.

Sen kom den här utlägggningen:

– Men vi ska komma ihåg en sak, vi som följer Serie A-fotboll. Och det är att det här är inte Reebook Stadium, det här är inte Riverside. Det här är Serie A, det här ärItalien. Här handlar fotboll extremt mycket om att vinna och är det så att man för att vinna måste ta till fusk så må det, i viss mån, vara hänt i Serie A.

Tänk om Liverpool, Chelsea och Manchester United hade haft samma vinnarskalle som Catania.

ARTIKELN HANDLAR OM