Brons i goalboll

”De var riktigt härligt”

SPORTBLADET

PEKING. Ett guld i simning, ett silver i tennis - och ett brons i goalboll.

– De var riktigt härligt, säger förbundskaptenen Henrik Bergkvist.

– Men vi kommer att gräma oss över att det inte blev en ädlare valör.

Guldet var Sveriges målsättning när laget anlände till paralympics, men en mindre bra insats i semifinalen mot Litauen förstörde drömmen om ett guld.

–Inför bronsmatchen mot USA var vi riktigt taggade och vi känner en stor glädje över medaljen. Men tankarna på att det hade varit bättre om vi gjort denna matchen i semifinalen istället finns naturligtvis där. Vi har tagit både silver och brons tidigare så målet var ett guld, säger förbundskapten Bergkvist till sportbladet.se

Precis som i semifinalen spelade Sverige utan den febersjuke nyckelspelaren Niklas Hultqvist och USA tog ledningen med 0-1. Men Sverige hann både kvittera och ta ledningen med 2-1 innan pausvilan, dessutom hann killarna missa en straff. I den andra halvleken gick Sverige upp till 5-1 innan USA snyggade till siffrorna och Sverige vann med 5-2.

– Vi spelade ett väldigt bra försvarsspel och detta var väldigt viktigt för framtiden, men till London är det fyra nya år och då får någon annan ta över. Nu har jag gjort mitt, säger Henrik Bergkvist.

Om du tittar på laget, hur ser framtiden ut?

– De här killarna kan absolut ta guld i London. Stommen är födda 1982 och 1983 och de har absolut framtiden för sig.

Sveriges damer däremot förlorade bronsmatchen mot Danmark med 2-3.

ARTIKELN HANDLAR OM