”Fansen kommer älska mig igen”

Ronaldo tror att fansen har förlåtit honom

SPORTBLADET

Cristiano Ronaldo närmar sig en comeback efter skada.

Då tror portugisen att Uniteds fans glömt Real Madrid-såpan från i somras.

– Fansen kommer älska mig igen, säger han.

Foto: AP
Snart tillbaka Cristiano Ronaldo kan vara aktuell för spel mot Vilarreal på onsdag.

Bara en seger på tre Premier League-matcher, förlust mot Zenit St. Petersburg i Supercupen och en knapp vinst efter straffar mot Portsmouth i försäsongsmatchen Community Shield.

United saknar Ronaldo

Lägg därtill att sedan starten av förra säsongen, har Manchester United spelat sammanlagt 41 ligamatcher. Laget har bara förlorat sex av de matcherna. I fyra av förlustmatcherna var Cristiano Ronaldo borta från spel.

Det är ingen tvekan om att Manchester United saknar portugisen.

Sir Alex Ferguson hoppas nu att Ronaldo kan starta på bänken i onsdagens Champions League-match mot Villarreal.

”Fansen har glömt”

I så fall blir det superstjärnans första framträdande framför Unitedfansen sedan sommarens långa, utdragna Real Madrid-såpa.

En historia som fansen har glömt, tror Ronaldo.

– När jag drar på mig Unitedtröjan, så gör jag alltid mitt bästa. Jag är redan en del av klubbens historia. Fansen kommer att älska mig när jag kan spela igen, säger han.

Ronaldo sköt 31 mål förra säsongen och vann därmed Guldskon, som den främste målskytten i Europa. Han fick utmärkelsen på lördagskvällen och kommenterade priset med att säga:

– Med det här priset har jag förändrat fotboll. Vanligtvis är det anfallare som vinner den här utmärkelsen och jag har en yttermittfältare. Om jag ska vara ärlig, så tycker jag att jag har varit den jämnaste och bästa spelaren. Och i framtiden vill jag bli en av de bästa spelarna genom alla tider.

Vill inte till City

Ronaldo kommenterade också ryktena om att Manchester City – med sina nyvunna miljarder – skulle vara intresserat av att värva portugisen.

– Jag kan inte se mig spela för ett annat lag i Manchester, säger Cristiano Ronaldo.

FAKTA

Så tar du dig till Manchester

SAS flyger till Manchester 12 gånger i veckan.