Arena: Old Trafford

Foto: AP
Old Trafford ”Theatre of Dreams” är smeknamnet på Manchester Uniteds hemmaarena.
SPORTBLADET

Kapacitet: 76 100.

Transport: Från Manchester Airport tåg till Piccadilly. Därifrån Metrolink till stationen Manchester United FC Halt (eller Old Trafford Halt). Räkna med att det tar totalt minst 90 minuter från flygplatsen till arenan. Taxi från flygplatsen till Old Trafford tar ca 30 minuter.

Legenden Bobby Charlton gav Old Trafford smeknamnet "The Theatre of Dreams". Den som fascineras av Manchester United älskar beskrivningen. Den som ogillar "de röda djävlarna" tycker att "Drömmarnas teater" är patetiskt exakt till det ögonblick när de står framför denna mäktiga snart 100-åriga fotbollskatedral i sydvästra Manchester.

Funktionell – och klassisk

Söder om stans gamla varvsområde reser sig en byggnad som efter otaliga tillbyggnader numera räknas bland fotbollsarenornas absoluta klenoder.

Den är också en av de största och mest funktionella med sina 76 100 sittplatser på mycket branta läktare. Trots storleken, bara nya Wembley är större i England, är Old Trafford i princip alltid utsåld och de som hjar säsongskort utnyttjar oftast dessa. Det krävs framförhållning och en del tur för att över huvud taget komma åt en biljett.

Planer på utbyggnad

Minst svårt brukar det vara vid matcher i den inhemska ligacupen eller vid mindre attraktiva matcher i Champions League. En metod för att förbättra oddsen är att bli medlem, då prioriteras ens biljettbeställning aningen högre. Det finns planer på att bygga ut till en slutlig kapacitet på 96 000. Men inte ens det kommer att räcka för att täcka intresset vid stormatcher.