United-sightseeing

Foto: AP
Legendarer George Best, Denis Law och Bobby Charlton står staty utanför Old Trafford.
SPORTBLADET

Old Trafford

Mer än ett fotbollstempel med Europas största publik. Här finns även ett museum och en Megastore. I närheten laddar de inbitna inför match på pubar som The Trafford, The Bishops Blaize och Samuel Platts.

Carrington Training Centre

United har sin fashionabla träningsanläggning i byn Carrington, på landsbygden en mil väster om Old Trafford. Besökaren förstår genast varför stället kallas för "Fortet". Det är omöjligt att få tillträde utan specialinbjudan, och det är sällan som spelare stannar och skriver autografer till de supportrar som väntar utanför.

The Cliff, Salford

Det som innan Carrington var Uniteds träningscenter används nu för klubbens ungdomsverksamhet och damlag.

Altrincham FC, Moss Lane

Den lilla arena där Uniteds reservlag spelar. Det händer att en och annan superstjärna dyker upp på läktaren eller på planen.

Hale/Halebarns, Bowdon, Alderley Edge

Småstäder/byar i Manchesters utkanter där laget spelare bor. Sir Alex Ferguson bor i Wilmslow, strax söder om Manchester Airport.

Living Room

Favoritbar/krog för lagets ungkarlar. Rätt gissat, det är inget ställe där man får en pint för två pund. Living Room ligger nära skyskrapan Deansgate Towe där bl a Ryan Giggs bor.

Newton Heath

Helig mark för en Unitedsupporter. Vid North Road, Monsall, spelade den första upplagan av United under just namnet Newton Heath. På Bank Street i Clayton finns en plakett som visar att det var där som klubben hade sin första arena.

FC United of Manchester

Supportrar som inte gillade när amerikanen Malcolm Glazer häromåret köpte United startade sitt eget Unitedlag. De spelar på slitna Butcher's Arms, annars hemmaarena för Droylsden FC.