”När det väl sitter kan det bli riktigt bra”

Sportbladets tv-krönikör Jonathan Jeppsson tror att Viasat kan leva upp till eptitet ”Real Visat”

SPORTBLADET

När epitetet ”Real” läggs på någon är det lika olycksbådande som löftesrikt. När Malmö FF storvärvade 2004 och blev kallade för ”Real Malmö” växte förväntningarna förbi Turning Torso och efter halva säsongen ven fiaskospiskan längs Tom Prahls öron. Det räckte tydligen inte att bara att köpa de bästa och knuffa ut dem på planen.

Nu är det Viasat som blir kallat för ”Real Viasat” och får leva med uppskruvade förväntningar.

Och de förväntningarna infrias på flera plan.

Den murriga kryptan som Viasat använde sig av tidigare har bytts ut mot en ljus, futuristisk studio, som ristar i sten att det inte är vilka matcher som helst man tittar på längre, utan fucki’n Champions League.

Jag har alltid gillat Ola Wenström och med den lätthet och naturliga entusiasm han lotsar oss genom en hel sändning, och jag gör det nu också. Det är möjligt att Wenström är genomsvettig efteråt, men ute i studion ser han aldrig ut att anstränga sig. Ola Anderssons comeback var lika välkommen som överraskande.

Men, well, det finns någonting som saknas också.

Och då tänker jag en del på Sladjan Osmanagic roll. Han sa när han köptes över att han skulle ”ta upp saker som förhoppningsvis startar mer diskussioner än det varit tidigare”. Jag förstår att det har varit hans uppdrag. Men efter att ha närskådat sändningen i går undrar jag om han ens var där.

Jag minns i och för sig hur han kom med två faktainspel, varav det ena var så malplacé att Wenström torrt konstaterade: ”Okej, just det, så kan det vara”.

Men så länge TV6-sändningen pågick såg jag honom inte starta en enda diskussion.

Och det är väl det som inte riktigt sitter än så länge, samspelet – och humorn.

Wenström är en kul kille och Sladjan likaså, vill jag minnas – ändå lyfter inte spelet dem emellan så som jag sett det göra i andra sammanhang. Detsamma gäller Strömblad och Mjällby.

Det är tydligen inte bara att köpa de bästa och knuffa ut dem på planen.

Men då får man väl förbereda sig bättre – och ge oss lite show!

Det här är ju inte vilka matcher som helst, det är ju fuckin’n Champions League.

Och när det väl sitter, då kan det bli riktigt bra.

För hur gick det nu för ”Real Malmö” den där fiaskosäsongen 2004?

Just det, de tog ju guld.