”Svensklaget” FCK vann säkert i Moskva

Rosenborg slog Bröndby

Foto: Bildbyrån
Oscar Wendt.
SPORTBLADET

FC Köpenhamn, med svenske Oscar Wendt från start i backlinjen, fick med sig 2–1 från första matchen mot FC Moskva i Uefacupens första omgång. Därmed skaffade sig danskarna – som hade svenskbekantingen Cesar Santin på topp – ett perfekt utgångsläge för matchen på Parken om 14 dagar.

Och den forne Kalmar-spelaren var briljant i torsdagens match. Stundtals skapade han stora besvär för ryssarna, men något mål blev det aldrig för brasilianaren. I stället var det anfallskollegan Morten Nordstrand som svarade för FCK:s första mål (på straff), innan Libor Sionko svarade för tvåan på tilläggstid.

– Segern ger oss goda möjligheter att gå vidare. Jag har svårt att tro att de ska kunna hindra oss från att göra mål hemma på Parken, sade Nordstrand efteråt.

Det nordiska mötet mellan Bröndby och Rosenborg – med en rad svenskar på planen – slutade 2–1 till Erik Hamrén-tränade Rosenborg i den första matchen i Uefacupens första omgång. I Rosenborg spelade såväl Mikael Lustig som Mikael Dorsin från start. I Bröndby återfanns trion Alexander Farnerud, Jon Jönsson och Max von Schlebrügge samt VM-kvalmålskytten Samuel Holmén i startelvan.

Men några svenskmål blev det inte. I stället var det slovaken Marek Sapara som gav Rosenborg ledningen i den 29:e minuten. Det blev även 2–0 till det norska laget genom Per Ciljan Skjelbred innan danskarnas Michael Krohn-Dehli reducerade i den 63:e minuten.