Nya hockeykväll behöver GLÖD

Sportbladet tv-krönikör Mattias Wikdahl: För mycket nostalgi kan kväva

SPORTBLADET

Frölunda behöver inte ett skitmål.

Man behöver tre, fyra skitmål.

Och nya hockeykväll behöver glöd.

Canal+ nya hockeystudio är... Jag söker ordet här och jag vill inte skriva gubbig, men den är åtminstone gammal. Inte bara för att det är Arne Hegerfors och Anders "Ankan" Parmström som sitter där, vilket jag egentligen inte har några problem med, utan för att studion inramas av gamla bilder på legendarer och har en tydlig inriktning på nostalgi.

Jag gillar legendarer. Men gör inte det? Men vad är det för fel på dagens stjärnor? Varför bilder på Foppas straff 1994 och den fula men klassiska kavajen 1987?

Nostalgi är fint, visst, men jag hade hellre sett dagens glöd än gårdagens gulnande mästerverk.

Att sen inslaget "Arnes klassiker" är kul och greppet med nedräkningen av sveriges bästa spelare genom tiderna är intressant är en helt annan sak.

Jag menar bara att nostalgin inte behöver, inte ska, inrama - och kväva - hela hockeykväll.

Gårdagens intressantaste match ska ha varit Rögle-Färjestad. Men den mest betydelsefulla matchen spelades inte i Ängelholm. Den spelades i Göteborg där Frölunda slogs mot Linköping och sina egna förväntningar. En tredje förlust på tre försök skulle vara en idrottslig katastrof för guldfavoriten. Och så blev det förstås. Frölunda var inte direkt dåligt, men man fick ingen utdelning och Linköping avvek inte en enda gång från det tränarna ritat upp på

taktivtavlan innan matchen.Och det är precis såna gånger som man önskar sig en ett bollplank till kommentatorn. En expert bredvid som kliar sig i skägget och sen sätter fingret på vad problemet är. Som kan förklara Frölundas kramp i offensiv zon och det tafatta i egen zon.

Men när matcherna sänds på Säsongskortet så finns inte den lyxen.

Inte för att kommentatorn i Frölunda-Linköping var dålig, tvärtom, men för att han inte har någon att lira med. Precics som några av Frölundaspelarna.

Det tog två perioder - men i inledningen av tredje så hade Säsongskortet skakat fram en en

klocka och resultat i bild i Frölunda-Linköping-sändningen. Just tid och resultat känns som en väldigt viktig detalj i en idrottssändning. Men bättre sent än aldrig.