Bottennapp för Giffarna

Magnus Powell hade blytung kväll: ”Jag är dålig”

Gif Sundsvall och Magnus Powell föll tungt.
SPORTBLADET

TRELLEBORG. Sundsvalls mittback Magnus Powell hade en tung kväll på Vångavallen.

Rastad av Fredrik Jensen vid Trelleborgs 1–0 och förödande passiv vid Erik Sundins 2–0.

– Ett bottennapp av oss. I dag är vi dåliga. Jag är dålig, säger han.

– Första målet är en långlöpning där han kommer upp och förbi mig. Jensen var snabbare än vad jag var.

– Andra målet är hjärnsläpp. Jag försöker pröva att göra något smartare än att bara slå iväg bollen. Jag hörde ingenting och tänkte bara låta bollen gå vidare till Andreas (målvakten Lindberg), säger Powell.

Hade Powell rensat undan Kristian Haynes snygga volleyklackpassning hade Sundsvalls hopp om poäng levt vidare men i stället gav han Sundin fritt fram att enkelt avgöra matchen.

TFF kvar i allsvenskan

Trelleborg var grymt överlägset inför årets minsta allsvenska publik, bara 1 427 var på plats i det täta regnet. Fredrik Jensen sprang smart och fick bra passningar från Andreas Drugge och kantspelarna Sundin och Haynes. Med lite mer kyla hade TFF haft ledningen med tre-fyra mål redan i paus.

För Trelleborg betyder segern att det inte längre finns något akut hot om nedflyttning.

– Tanken har varit att successivt jobba oss upp till att bli ett stabilt mittenlag och sen titta på övre halvan. Det kan vi göra nu. Bara att blicka uppåt, säger Fredrik Jensen.

”Tro på oss själva”

För Sundsvall återstår kamp mot Gefle och Ljungskile om platsen över kvalstrecket.

– Nu är vi fyra lag därnere men det är upp till oss själva att ta tag i det och tro på oss själva, konstaterar Magnus Powell.

I Trelleborg såg ingen utom tidigt huvudskadade Linus Hallenius ut att ha någon tro. Han klarade sig från hjärnskakning men hade problem med synen och gick av planen.

ARTIKELN HANDLAR OM