”Dötrist att sitta i studion”

Men Glenn Hysén tar ändå värvningen av Strömberg med ro

Foto: PERNILLA WAHLMAN
Gillar inte studion  Glenn Hysén får sätta sig i studion när Glenn Strömberg i stället kliver in som expertkommentator under Champions League-matcherna.
SPORTBLADET

Glenn Hysén har kommenterat Champions League-matcher live, på plats på arenorna runt om i Europa, i 18 år.

Nu, när hans namne Strömberg värvats till Viasat, får han stanna hemma.

– Det är mycket roligare att vara på plats på arenan men jag tjafsar inte för det, säger Hysén.

Glenn Strömberg.

När Champions League rullar vidare i morgon gör den det med ett färskt kommentatorspar i Henrik Strömblad och Glenn Strömberg.

”Roligare att vara på plats”

Viasats sista (?) stora värvning, som Sportbladet kunde avslöja redan i lördags, går in direkt och sätter tänderna i mötet mellan Ålborg-Manchester United.

Samtidigt får Glenn Hysén, som kommenterat stormatcherna på plats i 18 år, sätta sig i en studio.

– Jag och Lasse (Kinch) ska kommentera Arsenal mot Porto ”off-tube” och det är ju inte alls samma sak som att vara på plats.

– Jag tycker det är dötrist att sitta i en studio, det är mycket roligare att vara på plats, tillsammans med 60 000 åskådare med den stämningen, det trycket, säger Hysén.

Det skulle kunna beskrivas som en petning, men Hysén vill inte använda det ordet.

Han är inte heller arg, besviken eller bitter över den nya lösningen.

Kontraktet går ut i maj

Snarare nyfiken.

– Det är inget tjafs och det gör mig absolut ingenting. Även om det är dötrist att sitta i en studio så tycker jag att det är skitbra att det kommer in en ny.

– Strömberg är ju en kanonkille och jag fattar väl att man vill förnya, det är inget konstigt med det. Jag har varit med så länge, förr eller senare vill man få in nytt folk.

Hyséns kontrakt med Viasat går ut i maj. Vad som händer efter det vet han inte riktigt men några planer på att lämna kanalen har han inte.

– Det finns andra grejer på gång. Vad exakt vet jag inte och får jag inte berätta men det finns ju en anledning till att vi anställer mer folk.

Sedan tidigare har Viasat värvat Ola Wenström och Per Nunstedt från TV4 samt experterna Ola Andersson och Sladjan Osmanagic.

– Det är lite Chelsea över oss nu. Och jag är precis lika nyfiken på det här som alla andra, säger Hysén.