Stökigt inför derbymatch

SPORTBLADET

Det blev en stökig och bråkig inledning till derbymatchen mellan Malmö FF och Helsingborg på tisdagskvällen. Södergatan i centrala Malmö spärrades av sedan tillresta HIF-supportrar kastat flaskor och stolar. En person greps misstänkt för försök till våld mot tjänsteman.

– Han sköt en fyrverkeripjäs mot en polis, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen.

Supportrarna hade kommit med tåg från Helsingborg och slagit läger utanför en restaurang vid Södergatan. Ett 40-tal poliser fanns på plats och området spärrades av någon timme innan supportrarna släpptes i väg till stadion.

Tidigare på kvällen omhändertog polisen ett 20-tal danskar vid Öresundsbron. Polisen befarade att de var på väg till matchen för att ställa till bråk.

Avvisades

Av de 20 danska medborgare som greps av polisen i Malmö inför derbyt mellan Malmö FF och Helsingborg har tio stycken omhändertagits av polisen, tre av dem släpptes senare. De övriga tio stycken avvisades till Danmark med stöd av utlänningslagen eftersom de kan tänkas begå brott i Sverige.

13 personer har också omhändertagits för störande av den allmänna ordningen i Malmö.

Inför matchen vandaliserades en pub på Södergatan av tillresta personer från Helsingborg.

– Därifrån finns det övervakningsfilmer så de personerna kommer att lagföras i efterhand, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen.

En person har också omhändertagits för fylleri utanför Malmö stadion.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM