Chicago hoppas på OS med Obama

Nu ska stadens hjälte fixa fest till 2016

Foto: afp
vinner igen Barack Obama är redan nu storfavorit enligt oddsen att vinna valet 2012.
SPORTBLADET

Efter Barack Obamas seger i det amerikanska presidentvalet är förhoppningarna höga på honom. Bland annat hoppas organisationen bakom Chicagos OS-ansökan till 2016 att Obamas framgång ska smitta av sig på deras OS-kampanj.

– Jag tror att världens ögon har varit på Barack Obama och därmed på Chicago. Nu kommer Chicago vara mer i världens fokus än tidigare, säger kampanjchefen Patrick Ryan.

Chicago är en av fyra städer som tävlar om att få arrangera OS 2016. I oktober nästa år kommer det att bestämmas om det blir Chicago, Tokyo, Rio de Janeiro eller Madrid som får äran. Ryan hoppas att Obama ska kunna vara på plats i Köpenhamn nästa år när beslutet ska tas:

– Han älskar sport och är väldigt stolt över Chicago. Jag ser ingen anledning till att han skulle vara negativ. Vi vill att han ska komma men det beror på hans schema. . . Om allt är normalt kommer han att vara där.

I tidigare OS-kampanjer har högt uppsatta politiker spelat en stor roll. Det sägs bland annat att såväl Tony Blair som Vladimir Putin varit starkt bidragande när London och Sotji fick OS 2012 respektive 2014.