Bråket kan kosta Sverige VM i Göteborg

”Hjälper ju knappast vår ansökan”

SPORTBLADET

Ara-bråket kan kosta Sverige brottnings-VM i Göteborg 2011.

– Den här historien hjälper ju knappast vår ansökan, ­säger projektledaren Conny Jexler.

Sverige och Göteborg har i konkurrens med kanadensiska Guelph nämnts som klara favoriter till att få arrangera brottnings-VM 2011.

Men i gårdagens dom från internationella brottningsförbundet (Fila) framkommer det tydligt att Sverige stängs av från framtida internationella aktiviteter om det svenska brottningsförbundet inte betalar sina böter – något förbundet inte har några intentioner att göra.

Domen kan innebära att Sverige­ blir snuvat på VM-arrange­manget.

– Domen var nyheter för mig. Men det är inte bra, det ökar ju inte våra odds att få arrangera VM tyvärr, säger Conny Jexler, ordförande för Örgryte brottning och projektledare för Göteborgs VM-ansökan.

Domen ska överklagas till internationella skiljedomstolen (CAS). Men även om Ara Abrahamian och svensk brottning får rätt där är Conny Jexler orolig för att det kan gå ut över Göteborgs ansökan.

”Fila kan säkert jävlas”

– Den här historien hjälper ju knappast. Men vi får hoppas att Fila kan skilja på sak och person. Aras beteende har ju inte med vår ansökan att göra. Sen beror det ju på hur förbundet agerar och beter sig nu. Men vi har bra relationer med Fila, jag fick ett mejl från Raphael Martinetti (Filapresidenten) för en månad sedan och han avser att skicka hit två medarbetare för att checka av våra faciliteter. Någon gång till våren bör vi veta var VM hamnar, säger Conny Jexler.

Ara Abrahamian:

– Det borde inte påverka. Men Fila kan säkert ge VM till någon annan för att jävlas.

ARTIKELN HANDLAR OM