”Får jag inte rätt får jag lägga av”

Böter på en halv miljon – men Ara och förbundet vägrar betala

Foto: OLEG POPOV/Reuters
Här släpper Ara sin OS-medalj och startar samtidigt ett jättebråk som fortfarande är infekterat.
SPORTBLADET

Domen efter OS-protesten:

Ara Abrahamian och svenska brottningsförbundet får böter på en halv miljon kronor – men har inga planer på att betala.

– De kommer inte att få 50 öre ens. Får jag inte rätt får jag väl lägga av, säger Ara till Sportbladet.

Internationella brottningsförbundet (Fila) väljer att sätta hårt mot hårt efter Ara Abrahamians OS-protest, då han vägrade ta emot bronsmedaljen efter att han blivit bortfuskad i semin.

Ara Abrahamian döms tillsammans med förbundskapten Leo Mylläri och det svenska brottningsförbundet på böter motsvarande en halv miljon svenska kronor, där Ara åkt på det lägsta beloppet och förbundet det högsta.

– Jag väntade mig något konstigt, men inte så här konstigt. Det visar bara hur jävla korkade de är. Att jag får böter, okej. Men att bötfälla förbundet? Fila visar att de är helt inkompetenta, säger Ara Abrahamian.

Livstids avstängning

I Filas skrivelse, som skickats ut på franska till de berörda parterna, hotas svenskarna också med livstids avstängning om de inte betalar sina böter.

– Att hota med att stänga av ett förbund, det är inte klokt. Men det är bra, jag hoppades att domen skulle vara så här korkad. Det kan vi använda mot Fila i Cas, säger Ara.

”Vill inte spekulera”

Cas är en förkortning för internationella skiljedomstolen och det är hit Abrahamian, Mylläri och förbundet kan överklaga domen. Alla har redan ­bestämt sig för att göra just detta.

– Jag vill inte spekulera, men det skulle vara konstigt om vi inte fick rätt i Cas. Men hur det än går kommer Fila inte att få 50 öre av mig ens.

Och om du inte får rätt i Cas...

– Då får jag väl lägga av.