”Wright gjorde mig till Arsenalspelare”

Supertalangen avslöjar
valet av The Gunners

Foto: Bildbyrån
Arsenalsupporter Jay Simpson – som sköt två mål mot Wigan i ligacupen – har haft Arsenal som favoritklubb sedan barnsben.
SPORTBLADET

Ett möte med idolen och legendaren Ian Wright.

Det fick stortalangen Jay Simpson, 19, att välja Arsenal.

– Wright är anledningen till att jag blev Arsenalsupporter, säger Simpson.

19-årige Jay Simpson – född och uppvuxen i London – fick sitt stora genombrott i tisdags, då Arsenals unga lag körde över Wigan i ligacupen. Simpson satte två av målen i den imponerande 3–0-segern.

Den unge anfallaren började spela i Arsenal som åttaåring. Året därpå träffade han av en tillfällighet Ian Wright i spelargången på Highbury.

Träffade Wright

– När jag växte upp brukade jag titta på Ian Wright och det var han som gjorde mig till en Arsenalsupporter. Jag hade flera affischer med honom, säger Simpson till Daily Telegraph.

– Jag träffade Wright en gång. Det var på Highbury. Jag träffade honom i spelargången. Jag blev helt ställd och visste inte vad jag skulle säga. Han skakade min hand, men jag sa inte ens hej. Jag var runt nio år.

Mötet övertygade Simpson om att han valt rätt klubb – och att han en dag skulle spela i klubbens a-lag.

– Jag har varit i klubben sedan jag var åtta år och jag har jobbat hårt sedan dess. Nu har jag börjat leva min dröm, säger Simpson.

– Som en stor Arsenalsupporter var det fantastiskt att få gå ut och göra mål (mot Wigan). Jag hade varit nöjd med ett mål, men jag är överlycklig över att det blev två.

Fler engelska talanger

Simpson är en av flera unga engelska spelare som Arsenal tagit fram i sin talangfabrik. Tidigare har ju Arsène Wenger fått kritik för att satsa på utländska talanger, men i den nya generationen Arsenal vimlar det av britter.

– Vi hade många engelsmän på planen och det är fler på väg framåt. Det har snackats mycket om det förut, men jag tror att fler engelska spelare kommer att slå igenom i den här klubben, säger Simpson.

Som nu siktar på att slå sig in i Arsenals Premier League-lag, även om konkurrensen är stenhård.

– Om du är tillräckligt bra, så får du spela. Om det är andra som är bättre, så får de spela, säger Simpson till Daily Telegraph.

FAKTA

Res till England och upplev Premier League:

SAS flyger dagligen till flygplatserna London Heathrow och London City.

Stockholm – Heathrow: 76 gånger i veckan.

Stockholm – London City: 22 gånger i veckan.

Göteborg – London: 26 gånger i veckan.

Köpenhamn – Heathrow: 80 gånger i veckan.

Köpenhamn – London City: 32 gånger i veckan.

SAS flyger till Manchester 12 gånger i veckan.