Fansen vill ha en öppnare dialog

”Problemet är inte att Rikard Norling fick gå”

SPORTBLADET

AIK får ta på sig en stor del av skulden för hoten mot Ola Andersson och Per Bystedt.

– Jag är alldeles övertygad om att det hade sett annorlunda ut om klubben hade fört en öppnare dialog med supportrarna kring tränarfrågan, säger Andreas Toll, ordförande i Svenska Fotbollssupporter-unionen (SFSU).

SFSU är en oberoende supporterorganisation där representanter för Sveriges 15 största klubbar ingår. SFSU står på inget sätt bakom hot mot spelare och ledare utan verkar för att lyfta fram de positiva krafterna inom fotbollen. Men Andreas Toll menar att AIK i det här specifika fallet bidragit till de egna fansens vrede genom bristande kommunikation.

Fansen inte med

– Hade klubben suttit ner och pratat öppet med supportrarna kring tränarfrågan, berättat varför och hur de har tänkt och resonerat tror jag att de hade fått mycket bättre acceptans för sitt beslut.

– Problemet är inte att Rikard Norling fick gå, problemet är på vilket sätt han fick gå. Fotbollstränare kan bytas ut väldigt hastigt, det är så branschen fungerar och det är inget konstigt. Men supportrarna fick aldrig vara med i processen, det fördes ingen dialog överhuvudtaget, säger han.