Skandalspelarens succé

Jonny Evans hyllas av backkollegan Ferdinand

SPORTBLADET

För ett år sedan var han Manchesterspelaren som misstänktes för våldtäkt efter en julfest.

Nu är Jonny Evans, 20, på väg att etablera sig på allvar i United.

– Han kommer att bli en viktig del av den här klubben, säger kollegan Rio Ferdinand.

Foto: AP
Framtidsnamn Jonny Evans har imponerat på lagkamraterna när han fått speltid i mittförsvaret.

Mittbacken från Belfast debuterade för Manchester United i ligacupen mot Coventry City i september 2007. Under hösten blev det också speltid i Champions League, först mot Dynamo Kiev och därefter mot Roma.

Även om Evans insatser uppmärksammades, så bleknade storleken på de rubrikerna i jämförelse med de som slogs upp i tidningarna den 19 december. Och den här gången var det tal om svarta rubriker.

Blev inte åtalad

I samband med lagets julfest, blev Jonny Evans anhållen som misstänkt för en våldtäkt.

Nyheten slog ned som en bomb och skakade om United rejält. Först den 8 mars i år stod det klart att Evans inte skulle bli åtalad.

Under förra våren var mittbacken utlånad till Sunderland. Den här säsongen har dock 20-åringen fått känna på hetluften i Manchester United.

Premier League-debuten kom mot Chelsea i slutet av september. I helgen – hemma mot Stoke – startade han sin andra ligamatch för United i Premier League. Och lagkamraterna är imponerade.

– Jonny behöver ha tålamod. Problemet är att även han vill spela så många matcher som möjligt. Jag hade samma problem när jag var yngre. Jag fick stå undan för spelare som Slaven Bilic, Alvin Martin och Marc Rieper, säger Rio Ferdinand.

Keane lade bud

– Han är en fantastisk spelare. Det är galet att han är så ung. Att Roy Keane (manager i Sunderland) ville köpa honom i somras, det säger en hel del.

Om Evans väntar på en ordentlig chans i United, så är han redan etablerad i Nordirlands landslag. Debuten gjorde han i september 2006, mot Spanien, och sedan dess har han haft en fast plats i startelvan.

– Han kan mycket väl bli deras lagkapten i framtiden, säger Rio Ferdinand till The Sun.