De delar ut flest smällar i NHL

Här är listan på spelarna
som tacklar mest i NHL

Foto: AP
Tacklingsmaskiner Brooks Orpik, Dustin Brown och Milan Lucic tillhör de NHL-spelare som delar ut flest tacklingar.
SPORTBLADET

Vilken spelare gör ondast att möta i NHL?

Förmodligen någon av spelarna på den här listan: stjärnorna som tacklar mest i NHL.

Brooks Orpik, Pittsburgh, 66 tacklingar

Penguins tunge, defensivt starke back fick sitt stora genombrott förra säsongen. Skrev i somras på ett nytt kontrakt värt 22 miljoner dollar, över sex säsonger. Är numera också assisterande lagkapten, tillsammans med Evgeni Malkin.

Milan Lucic, Boston, 66 tacklingar

Stor publikfavorit i TD Banknorth Garden. Tog överraskande en plats i laget i fjol och ynglingen fortsätter att tacklas – och fightas – så fort han får chansen. Lucic bjöd på en av årets tyngsta smällar när han tacklade Torontos Mike Van Ryn genom plexiglaset i The Garden.

Dustin Brown, Los Angeles, 60 tacklingar

Amerikan som den här säsongen blev Kings yngsta lagkapten någonsin. Inte särskilt stor (183 cm), men spelar ändå med en härlig energi och frenesi. Brown var den som tacklades klart mest förra säsongen (totalt 311 tacklingar).

Shane Doan, Phoenix, 56 tacklingar

Ett oväntat namn på listan. Phoenix stora ledargestalt är inte känd som någon överdrivet fysisk spelare. Men Phoenix har ju ändrat inrikting en aning och spelar numera en tuffare hockey. Då är det klart att lagkaptenen vill leda genom exempel.

Stephane Robidas, Dallas, 56 tacklingar

Nyttig back i Dallas som inte bara delar ut tacklingar, han blockerar även mängder av skott. Stars försvar har dock varit uselt under den första månaden. Kanske blir det bättre nu när man bytt till sig Darryl Sydor från Pittsburgh.

Daniel Girardi, New York Rangers, 54 tacklingar

Etablerade sig i Rangers i fjol och belönades med ett nytt tvåårskontrakt värt 3,1 miljoner dollar. Intensiv back som trots sitt fysiska spel sällan drar på sig utvisningar.

Ryan Callahan, New York Rangers, 53 tacklingar

Hårt forecheckande forward som sätter in de flesta av sina tacklingar i anfallszonen. Har den här säsongen utvecklat sitt offensiva spel och poängen har börjat trilla in.

Michael Komisarek, Montreal, 53 tacklingar

Ansedd som en av ligans bästa defensiva backar. Låg högt på den här listan även i fjol. Skadade sig nyligen i en fight med Bostons Milan Lucic – delad etta på den här listan – och väntas bli borta i någon vecka.

Matt Cooke, Pittsburgh, 51 tacklingar

Intensiv retsticka som gjorde nio säsonger i Vancouver innan han hamnade i Pittsburgh (via Washington).

Brenden Morrow, Dallas, 51 tacklingar

Nyckelspelare i Dallas som har en ruggig timing i sina tacklingar. Delade ut ett par klassiska smällar i slutspelet i fjol. Morrow blev nyligen avstängd för att ha startat en fight med Dustin Brown (se ovan). Brown skickade in Dallasspelaren Mike Riberio i sargen och Morrow tog genast hämnd.

FAKTA

Res till USA och upplev NHL-hockey:

SAS flyger direkt Stockholm–New York med avgångar dagligen.

SAS flyger dagligen från Stockholm till Washington.

SAS flyger dagligen till Chicago.