Följ fotbollsgalan direkt

Sportbladet.se:s Marcus Leifby rapporterar direkt från festen

SPORTBLADET

Gala, glamour och en hel drös med priser.

I kväll flyttar Fotbollsgalan in i Globen och sportbladet.se hänger med.

Marcus Leifby följer galan direkt – på plats i Globen – och rapporterar om vad som händer, när det händer, minut för minut.

22.30 Ha. Då summerar vi lite. Har varit nere på ”golvet” och svängt mina lurviga. Sprang dock inte på så många kändisar... träffade Bajens informationschef Urban Rybrink så kändisfaktorn för min del får väl betraktas som ganska kall. Iskall.

Galan då? Stark kalkon-varning... eller varning och varning. Det här var ett stort Adam Alsing-magplask utan dess like. Om Jörgen Mörnbäck glider in och är en av galans ljusglimtar, ja då är det någonting som gått i stå, det har stagnerat. Underhållningsvärdet var under all kritik.

Lars-Åke Lagrell ska dock ha en ordentlig dunk i ryggen. Sällan har väl en fotbollspamp bjudit mer på sig själv och jag har svårt, ohyggligt svårt, att tänka mig att någon av Lagrells europeiska ditos ens skulle vara i närheten av att bjuda på något liknande. Han är min hjälte Lagrell.

Kvällens behållning, förutom Wilands porr-mustasch, var definitivt Zlatan. Nu är han historisk och jag har en känsla av att grabben inte hämtat sin sista Guldboll. Han kan säkert plocka fyra, fem, sex stycken och vem skulle någonsin kunna toppa det? Konkurrensen är ju obefintlig och jag kan inte se – oavsett hur mycket jag fantiserar – att någon svensk fotbollsspelare skulle kunna hota Zlatan de närmaste fem åren. Henrik Bertilsson och Peter Vougt har ju lagt skorna på hyllan.

Skämt å sido. Vem skulle kunna göra det Zlatan har gjort? Det är ju för fasen lika troligt som om jag skulle lyckas med samma sak som Ingvar Kamprad gjort. Eller att Palmé-mordet skulle klaras upp.

Kvällens andra behållning var Pelé. Inte alls illa pinkat av förbundet att locka hit honom och även om han har blivit gammal och gaggig så höjde han den här galan från + till ++.

Nu drar sällskapet i Globen vidare på efterfest där Dj Lagrell ska snurra lite vax. Själv då? Jo, jag hänger kanske på en sväng.

Några andra reflektioner innan vi stänger ned bloggen för i kväll och åker hem för att packa Amsterdam-väskan...

* Hur jobbar Expressen i kväll? Deras silverpuck eller vad hockeypriset nu heter får ju inte alls samma uppmärksamhet som kvällens finaste pris och Guldbollen är ju trots allt Aftonbladets pris. Det måste svida och... kan de verkligen hitta en negativ vinkel till sin tidning i morgon?

* På tal om morgondagens tidningar. Ni bör... nej, ni måste köpa Sportbladet i kväll och ta på er hakskyddet för det finns en överhängande risk att den, skäggbeklädd eller inte, dunsar i marken när ni slår upp de rosa sidorna.

* Tacka vet jag Peter Settman. Han borde få leda varenda gala. Adam Alsing och Jessica Almenäs, njaäe fan, det känns gammalt och gjort nu. Trist och segt. Ursäkta mig men jag tycker fan det. Dags att byta ut tycker jag. Och Jessica, glöm för fasen inte att lämna tillbaka Johanssons näsduk som du hade på dig i kväll.

* Varför var inte JO Waldner här i kväll? Han bor ju runt knuten och har tar sig hem lika snabbt som han slår en underskruvad backhand.

* Eller varför inte Filip och Fredrik som programledare? Just det, det är ju Fyran som sänder... nästa år kanske Kari Lähdekorpi dyker upp som hedersgäst.

* Ska bli intressant hur mycket Patrik Ingelsten lider av sitt ”försvunna” ledband under natten. Hans steg såg bättre och bättre, lättare och lättare ut ju längre kvällen led här.

* Diamantbollen får inte riktigt den uppmärksamheten den förtjänar. Tre minuter före Guldbollen. Läge att göra om programmet kanske eller dela ut den vid ett senare tillfälle. Vem som vann den? Det vete fan, det har jag glömt.

* Kvällens mest oborstade? Ganska svårt att hitta någon klockren kandidat, tyvärr. Det saknades ju som sagt en del givna kandidater här i kväll. Men Jessica Almenäs kan väl få den utnämningen eftersom hon var tvungen att klippa självaste Pelé när han var på väg att, i detalj, berätta om allt han varit med om, typ. Så gör man inte, trots att det är ett reklam-break på gång.

* Kvällens minst roade. Lars Lagerbäck när Mörnbäck drog ”rap-skämtet”. Gick inte riktigt hem kan vi väl konstatera. Kan vi kanske få se en gala-bojkott framöver?

Nu tackar jag för mig i kväll – återkommer på onsdag med en minut-för-minut direkt från Amsterdam Arena när Sverige möter Holland.

Mer gala blir det i januari när det är dags för Idrottsgalan går av stapeln och den kan – enligt mig – inte bli sämre än vad vi bjöds på här i kväll. Tack för att ni hängde med, tack till alla er som hörde av sig och tack, tack, tack. Jag minns när jag körde min första live-rapportering. Det var i början av 2007 och när jag var klar så försökte jag ringa hem till min mamma, men det fanns inga telefoner och.... tack för besöket Pelé! Det var stort att få träffa dig. Ha det!

/ Marcus

21.53 Ja, det där var väl inte så oväntat. Och fasen vad rätt. Han är ju helt i en egen klass Zlatan och den där Guldbollen-juryn kan ju ödslat många sekunder på att komma fram till vem som skulle vinna i år. Det fanns helt enkelt ingen konkurrens.

Zlatan är ju lysande på att hålla tacktal också... Eller vad sägs om... ”Det blev tredje gången liksom... nu är man ensam på topp... ”.

TV-kamerorna slocknar nu men vi hänger kvar en stund till, bara så ni vet. Stackars Frida Östberg, snacka om att hamna i skuggan av någonting...

21.49 Simon Bank och Lars-Åke Lagrell på plats på scen för att dela ut Guldbollen. Ursäkta Bank men vad fasen är det för slips du hittat? Ser ut som en gammal björnfäll... Guldbollen 2008 går till... Jaaa! Vi skriver Guldbollen-historia... Zlatan Ibrahimovic!!!

21.41 Frida Östberg vinner Diamantbollen – priset till årets bästa damfotbollsspelare. Men ursäkta mig... Frida Östberg? Har inte hon slutat? Och har hon gjort en kanonsäsong? Det jag minns, jag minns visserligen inte så mycket, men det jag minns från till exempel OS... Det var väl inte diamantbollen-klass? Skit samma. Frida Östberg vinner i alla fall Diamantbollen. För lång och trogen tjänst, så säger vi.

21.34 Viktor Elm är en citatmaskin. Han är grym på att möta pressen. Efter att han fått sitt pris valde han att hylla brorsan Rasmus som han själv kommer att bli en grym fotbollspelare. Eller ännu mer grym än vad han är i dag. ”När han är 23 kommer han vara dubbelt så bra som jag är nu”, sa Viktor.

Och sen pratade han lite om flytten till Holland och konstaterade ”Jag kan läsa lite holländska men jag fattar inte ett dugg när dom pratar”.

Låt bara vänstern tala Viktor så löser det sig.

21.30 Zlatan vinner ett pris till. TV4:s hederspris. Priset delar Pelé ut och han får en bamsekram när Zlatan kommer upp till scenen. Ett stort ögonblick onekligen. Kungen och tronföljaren.

” Jag önskar dig lycka till med fotbollen och må gud vara med dig” säger Pelé. Han har gått runt och strålat som en sol hela dagen, Pelé. En skön snubbe, verkligen. Så sanslöst glad hela, hela tiden. Är det de där pillerna som... nej, strunt samma.

Och nu är det dags för Sverige mest överskattade artist att inta scenen – Per Gessle, välkommen med din nya hit. Nej, det funkade så länge det var Roxette... Utan Marie är det fan inte mycket att ha.

21.24 Pelé är uppe på scenen och Janne Scherman, TV4:s vd, sätter nog avecen i halsen. Pelé börjar berätta om alla sina minnen från 1958. Han berättar om när han, efter att ha säkrat guldet, inte kunde ringa hem till sin mamma för att berätta om det. Det fanns ju knappt några telefoner på den tiden, säger han. Han fick tag på sin mamma dagen efter via brasiliansk radio.

Han pratar och pratar och svamlar och pratar och svamlar lite till... till slut måste Jessica Almenäs gå in och bryta honom... säga att det är dags att gå vidare. Det finns ju trots ett programtid som måste hållas. Jag skulle vilja beskriva situationen som smått pinsam.

Men det blir ju lätt så när man har spelare från 1958 på galan. Det blir lätt lite gaggigt och tiden rinner i väg. Lennart Johansson glider upp på scenen och det försvinner några minuter till. Scherman beställer in en avec till och Jessica Almenäs hade hunnit sy ihop en ny klänning, byta om och sminka sig en gång till under tiden.

21.15 Marta och Zlatan vinner – inte helt oväntat va? – pris som Årets anfallare. ”Jag känner mig lite som Pelé nu faktiskt” flinar Zlatan. Kan bli storslam för Zlatan här i kväll och herrejösses vilket rakt hår han har fått. Eller långt. Han var väl ganska kortklippt för ett tag sedan? Marta är inte här i kväll, hon brukar ju inte komma hit av olika anledningar (läs inte inbjuden).

21.15 Försöker igen. Skrev innan att Jessica Almenäs klänning var sydd på material från Lennart Johanssons näsduk. Det var fel.

Det är Lennart Johanssons näsduk hon har på sig...

21.05 Nu har Almenäs bytt om och fått på sig en plommonfärgad näsduk i stället. In på scenen kommer nu en riktig hjälte – Ara Abrahamian. ”Jag vill tacka hela svenska folket för allt stöd jag fått under hösten. Jag har fått tusentals mejl där folk har stöttat mig och det betyder mer än en liten bronspeng”. Han uppmanar också vinnaren att gå en brottningsmatch mot honom och han lovar att de ska få ”en rättvis bedömning”. Och vinnaren är...

20.59 Kalmar ser ut att sopa hem det mesta här i kväll. Viktor Elm vinner pris som årets mittfältare och det är väl lite oväntat? Sebastian Larsson, Anders Svensson och Daniel Andersson får ta nya tag nästa säsong. Därmed kan väl Henrik Rydström, den allsvenska konspiratören, spänna av lite och njuta av kvällen i stället för att springa omkring och vara misstänksam.

Therese Sjögran vinner priset på damsidan men får inte bli intervjuad.

20.51 Kollega Jenny Modin intervjuar Håkan Hellström och ber honom berätta om något Zlatan-minne. Jag ska återge ungefär hur det lät nu:

”Han e ju jennniaaaaal och de va ett mål, kommer inte ihåg riktigt när det var men han... han vände sig liksom runt eller hoppade och sen så, sen så gjorde han typ en karatespark så och prrooo sss tjoooffff... ” sen höll Håkan på att sparka ned ett kamerastativ och då gick jag därifrån.

Imitatören Mörnbäck driver rätt friskt med landslagsledningen och några spelare och alla skrattar hejdlöst.

Alla utom Lagerbäck som inte tycker det är alls roligt när Mörnbäck frågar sig varför han alltid ser ut som om han ska rapa när han ska svara på en fråga. Klockrent säger jag.

20.43 Arne Hegerfors är ju speakerröst här i kväll och det kanske kan verka förvirrande för många av er där hemma. Arne är ju en SVT-profil, ja kanske den största, och galan sänds ju i TV4? Kan berätta att Arne numera frilansar för Canal Plus och bolaget OTW som knåpar ihop Premier League och Elitserie-sändningarna. Och det är även OTW som producerar kvällens fotbollsgala. Så, nu behöver ni inte grubbla mer på det.

20.35 Håkan Hellström flummar i väg och jag hinner i alla fall uppfatta att han själv spelat fotboll i Gais och att han anser att Zlatan Ibrahimovic är den störste konstnären sedan Leonardo Da Vinci. Om Da Vinci nu uppfann helikoptern på 1400-talet så tog Zlatan idéen vidare till fotbollsplanen i form av helikopterfinten. Hellström delar även ut pris till Årets backar – Olof Mellberg och Sara Thunebro vinner. Mellberg har matchat så tufft med Juvetus att han inte ens orkat ta sig hit. Marcus Allbäck plockar priset i hans ställe och låter hälsa att Mellberg tycker ”att det var helt rätt” att han själv vann. Ironi ska vi kanske tillägga...

20.25 Johan Wiland var lika avslappnad som vanligt. Var nere i pressrummet för en liten stund sedan. Och såg ni porr-mustasch han hade anlagt? Helt rätt, han ska ju flytta till FC Köpenhamn nu, måste sätta sig i respekt. Han berättade om första gången han träffade Zlatan Ibrahimovic. Det var i samband med en pojklandskamp mot Norge för tio år sedan. ”Då fattade jag att han skulle bli riktigt, riktigt bra” sa Wiland.

Lasse Lagerbäck däremot är inte lika avslappnad. Blev precis intervjuad och passade som vanligt på att kasta skit på oss svenska journalister. Det är gala i kväll Lasse, inte begravning, ryck upp dig!

Nu rockar Håkan Hellström. Vad håller den killen på? Han verkar ju vara sjukt speciell... Någon som vet? Gais?

20.10 Andreas Isaksson må vara landslagsmålvakt och Sveriges bästa målvakt. Men årets målvakt heter Johan Wiland. Ulla-Karin Rönnlund får priset på damsidan. Ronnie Hellström delar ut priset till ”artisterna” som han anser att fotbollsmålvakter är. Ronnie vann ju själv Guldbollen två gånger och han, precis som varenda människa, håller Zlatan som skyhög favorit. Skön kille Ronnie, var i kontakt med honom i fredags när jag skrev om 74-laget som är speciellt inbjudna men som måste betala för resan och uppehället själva. ”Det är ju ingen jävla teater vi ska gå på, vi är ju speciellt inbjuda som lag. Det är inte klokt hur förbundet hanterat det” kläckte han ur sig. Inget snack där inte.

19.45 Marcus Allbäck har delat ut pris här i kväll och han är riktigt stilig, krossar övriga jag sett så här långt, med sin lila sidenkavaj.

19.30 Pelé och de svenska fotbollsspelarna från 58-VM som fortfarande är i livet glider in på scenen till tonerna av den klassiska VM-låten ”Vi hänger me” – stående ovationer förstås. Jag undrar om Pelé hört den låten förut. Inte direkt samba-toner.

Jag har redan träffat Pelé – han höll ett litet hov på Råsunda i eftermiddags. Så nu har jag träffat Pelé, jag har träffat Diego Maradona och jag har träffat Nanne Bergstrand och Bengt Baron. Nu kan jag snart lägga ner min sportjournalist-karriär och gå vidare i livet.

Pelé snackar om lite ditten och datten. Han tackar för att han fått möjligheten att komma hit och han applåderar den tidigare Uefa-pampen Lennart Johansson. Lär bli bra drag på Pelés efterfest i sin svit på Grand i kväll? Pelé, Bengt ”Fölet” Berndtsson, Kurre Hamrin, Lennart Johansson och Lars-Åke Lagrell ska bada bubbelpool och röka cigarr.

Det är ju förstås hur stort som helst att Pelé är här i kväll. Han är ju trots allt världens genom tidernas bäste fotbollsspelare. Och med tanke på maten som serverats under kvällen så har det nog kostat en slant att få hit brassen...


19.28 Då måste vi skicka ut en efterlysning här i galabloggen. Patrik Ingelsten var precis nere och träffade media – skyttekungen som inte vet om han ska spela kvar i Kalmar eller inte. I dag har han fått besked av sin sjukgymnast att han saknar ett ledband, ett yttre ledband, i sin vänstra fot.

Han gick ju skadad en hel del under slutklämmen av allsvenskan och fick en ordentlig smäll på foten under den sista matchen mot Halmstad.

” Jag har tydligen inget ledband i foten. Jag magnetröntgade och det visade sig att det inte fanns där. Jag har nog stukat foten för många gånger” säger Ingelsten som nu blir borta från spel i fyra till sex veckor.

Hur påverkar det hans planer på att flytta från Kalmar och bli utlandsproffs?

” Vi får se nu i veckan vad det finns. Det vore kul att ta steget och jag vet att det finns intresse”.

En av klubbarna som nämnts är Rosenborg.

Besked om någon eller några veckor alltså – med eller utan ledband. Om någon sett Ingelstens ledband så kan ni väl höra av er till mig så ska jag vidarebefordra informationen om jag träffar honom på dansgolvet senare i kväll...

19.27 Någon som har sett Patrik Ingelstens ledband? Kanske ligger kvar i Halmstad? Är det så att Per Gessle har med sig det hit i kväll?

19.10 Ajdin mejlar': Vilka sitter Ibrahimovic vid? Är det med frugan eller? Ser han road ut?

Jag tror faktiskt inte landslagsspelarna har kommit hit än, de har nog någon form av samling först eftersom de reser till Amsterdam (precis som jag) i morgon för matchen mot Holland på onsdag. Och även om Zlatan nu fått ledigt så kanske han väljer att hänga lite med landslagspolarna en stund innan galan. Kanske tar en GT you tube-festar en stund på Majstorovic rum.

Det står ett tomt bord i närheten av scenen och där lär de väl ta plats om en stund. Tror inte Zlatan har sin Helena med sig den här gången utan han får hålla tillgodo med Isaksson, Holmén och Lagerbäck som bordskamrater.

19.00 Har varit inne och klämt och känt lite på stämningen och folket som sprang förbi. Jätte kalkon-varning så här långt.

Pelé får nog ta fram sina ljusblå piller nu så det blir lite fart på tillställningen.

Journalisterna som bevakar galan skäms bort precis som vanligt. Vi bjuds på kaffe, ostfrallor och twix-godis.

Aftonbladet har ett helt bord nere på golvet och rapporterna därifrån skvallrar om en tam meny.

Lax till förrätt, entrécote till huvudrätt och någon form av mangosorbet till efterrätt. Ett plus löd betyget.

Nu är bjuds gästerna på en mästerlig show av en... clown. En jonglerande clown som försöker vara rolig på rullskridskor och med ett munnspel i truten. Otroligt dåligt och inte alls min typ av humor. Tobbe Hysén skrattar dock byxorna blöta ser det ut som. Svälj det där munnspelet och lämna scenen nu innan Zlatan gör det.

Lite barnkalas-varning på det här nu. Kliver Pelé in nu så blir det genast barnförbjudet.

Ber om ursäkt till alla Gessle-fan, ni tre som finns där ute i landet, för att jag inte har läst på. Killen håller ju för fasen på Halmia – ett Halmia som jag själv spelat mot på Örjansvall. Var för övrigt jäkligt bra i den matchen och jag vill minnas att jag spelade med en förkylning i kroppen. Vet inte om Gessle själv var där och om han minns mig, får väl läge att fråga honom senare kanske.

GIF Sundsvall fick 100 000 kronor i något form av pris här för en stund sedan.

Vet inte om det var ”tröstpriset” men ska försöka reda ut det.

18.40 Några korta rapporter och reflextioner från den röda mattan.

* De flesta damerna som vanligtvis springer runt i skruvdobbar hade som vanligt ohyggligt svårt att ta sig fram i högklackat. Väldigt kul att titta på.

* Magnus Hedman hade hela truten full med halstabletter. Antingen så är den gamle landslagsmålvakten dunderförkyld (men då kanske han hade stannat hemma?) eller så hade han druckit berusningsdryck och körde det där gamla beprövade tricket för att inte lukta parkbänksfyllo.

* Jag såg inte en enda AIK:are eller Djugårdare. Har inte inbjudningarna gått ut eller stannar de hemma av andra orsaker? Bra läge annars att dränka en bedrövlig säsong, bryta ihop och ta nya tag.

* Henrik Rydström kom med Lennart Johanssons pokal under armen. Allsvenskans mest konspiratoriske spelare anade en stor komplott mot Kalmar (igen) och han var tveksam till om någon KFF:are skulle vinna några priser. Viktor Elm är ju nominerad i kategorin Årets mittfältare, Patrik Ingelsten som Årets forward och Nanne Bergstran som Årets tränare.

* Martin Dahlin såg besvärad ut när han ”var tvungen” att fotograferas. Jag tror han njöt varenda sekund, trots sammanbiten min.

18.30 Jag vet att Fotbollsgalan lockar en stor tv-publik och att den irriterar, engagerar och rör upp alla möjliga känslor hos er. Så alla ni där hemma i tv-sofforna, släng er på tangenterna och mejla in era synpunkter. Vad tycker ni om Fotbollsgalan? Pest, kolera eller en småmysig tillställning? Vad ser ni fram emot mest? Vem suger, vem duger och vem äger?

Vad tycker ni om Nanne Bergstrands frisyr att Robin Söder vann pris som årets nykomling och att VM-spelarna från Sveriges 74-lag inte får resa och uppehälle betalt?

Eller undrar ni något? Vem som är fullast, sämst klädd, gladast, stökigast, roligast? Hör av er då, kom igen nu, hör av er...

18.12 Nanne Bergstrand och Andree Jeglertz vinner pris som Årets tränare. Grattis säger vi samtidigt som Nanne Bergstrand tar över showen och berättar en historia som jag inte riktigt förstod eftersom jag hade lite annat att pyssla med. Baguetterna har anlänt till pressrummet.

Men han är skön Nanne så den var säkert värd en applåd.

Kommer delas ut fler priser senare – nu väntar någon form av underhållning här. Håkan Hellström ska uppträda precis som Per Gessle. Ja, Per Gessle... !?

Undrar vem som tänkt till där... ”Vad ska vi ha för underhållning. Låt se. Pelé är ju här, Zlatan och grabbarna i landslaget också. Och Raffe Edström. Per Gessle borde väl funka? Ja för tusan, han är ju jäkligt het. Han sjunger ju om sommar och sol och det har ju lite med fotboll att göra. Vi skiter i Flickorna på TV2, den får han inte sjunga, galan går ju i TV4. Sen håller han säkert på HBK. Det behövs någon som representerar den bonna-klubben här i kväll. Han tar vi...”

Precis som vanligt kommer jag ju även att hålla ögon och öron öppna för att, med hjälp av mina kollegor som är på plats i Globen, kora kvällens mest pinsamma tal, kvällens mest rabiata prisutdelare... det priset är som vanligt paxat av förre rikspolischefen Björn Ericsson. Vet inte om han är här i kväll eller om han ser galan på St Sigfrids sjukhus... Vi får se.

Kvällens fyllbult ska vi förstås också hålla koll på. Förra året var det ju Bengt Andersson som tog hem den ärofyllda titeln. Han krossade allt motstånd. Minns ni?

Det sägs att Henrik Rydström sitter på exakt samma plats som Bengan satt på ifjol... Det låter lovande. Andra nominerade i kategorin är Ping-Pong-killen, Undici-mannen och Gräsklippar-gubben. Vilka det är kan ni ju fundera på... Först in med rätt svar vinner ett tre stjärnigt Banda Uno.

Årets mest utmanande klädsel brukar ju programledaren Jessica Almenäs stå för. Hon lär väl inte göra någon besviken i kväll heller men frågan är om hon inte tjänar en hel del snygg-poäng genom att jobba tillsammans med Adam Alsing. Jag vet inte.

Det ryktas i alla fall att tyget till hennes kjol/klänning i kväll kommer från Lennart Johanssons näsduk.

Sen är ju Viagra-mannen här. Ni kanske minns den här reklamen som är väldigt svår att få någon klarhet i hur den idéen växtre fram. Några kanske även kommer ihåg det han gjorde på fotbollsplanen.

Vi pratar ju förstås om Pelé. Det råder oklarheter kring om brassen kommer att dela ut gratis potensmedel men det skulle helt klart gynna kvällsblaskornas löp i morgon.

18.10 Roberto Vacchi, ja ni vet han som är med i stort sett överallt. Och då menar jag Ö V E R A L L T. Han pratar, och han gör det oftast jävligt bra, Tour de France i Europsport varje sommar under två-tre veckor.

När jag var nere i Val di Fiemme för drygt ett år sedan och bevakade Charlotte Kallas framfart i Tour de Ski, ja då var han där och ”speakade”.

I samband med landskamperna på Råsunda... jo, då är han förstås där. Bli inte förvånade om grabben dyker upp på ert kommande bröllop om ni nu har något sådant planerat. Eller begravning.

Nu har Vacchi letat sig till Globen – och frågan är om han inte tagit sig lite vatten över huvudet den här gången. Han håller igång prisutdelningen nu och pratade precis med Robin Söder och undrade om han kunde förklara varför han gjort så många mål på ”14 A-landskamper”.

Så vitt jag vet så har inte Söder debuterat i A-landslaget än.

Robin Söder har alltså vunnit pris som årets nykomling. Jessica Landström har fått stått för årets genombrott på damsidan.

18.00 Mina damer och herrar, Välkomna till Globen och Fotbollsgalan 2008! I kväll ska Sveriges bästa fotbollsspelare och ledare prisas och hyllas och firas.

Höjdpunkten på galan blir förstås utdelningen av Guldbollen, Sportbladets pris till Sveriges bäste fotbollspelare, och även om nu alla vet vem som kommer att vinna så kan det bli skoj.

Zlatan kan ju.. host host, vinna Guldbollen för tredje gången – det har ingen lyckats med tidigare.

Äh, vi kickar igång det här nu. Zlatan är ju här, Pelé är här, Lars Lagerbäck är här, Lars-Åke Lagrell är här och Leifby är här. Då så, då kör vi.