Lennart Johansson ramlade innan talet

SPORTBLADET

Strax innan Lennart Johansson skulle upp på scenen och dela ut pris till Pelé föll han och slog sig illa.

Trots att han blödde ur handen beslutade han att gå upp på scenen och genomföra talet i direktsändning.

– Otroligt! Det var en bragd i sig. Vi såg ju att han hade ett bandage på handen men förstod inte han skadat sig, säger Pelle Porseryd TV4:s producent.

Foto: JIMMY WIXSTRÖM

Bara minuter innan den före detta Uefa-presidenten Lennart Johansson, 78 år, skulle möta världens genom tiderna störste fotbollspelare i direktsändning var olyckan framme.

– Jag har själv inte pratat med honom men har fått reda på att flera medarbetare hjälpte honom med att sätta bandage på handen. Sedan tog han själv beslutet att genomföra prisutdelningen, säger Pelle Porseryd.

Kände inte till skadan

Han säger att han är imponerad över att Lennart Johansson hämtat sig så fort efter fallet och att han själv aldrig hann märka vad som hänt förrän efteråt.

– Vi kände inte till detta förrän efter galan. Han bet ihop och tog det här beslutet helt och hållet själv. Som tur var fanns det ingen fara för hans hälsa. Vi har sökt honom flera stycken nu men har ännu inte lyckats få tag på honom, säger han.

"En bragd i sig"

78-årige Lennart Johansson är känd som en fighter. Inte minst för sina 17 år som Uefa-president 1990-2007. 76 år gammal ställde han upp för omval men förlorade mot Michel Platini. I somras drabbades han av en stroke och använder sedan dess käpp.

Om att Lennart Johansson trots sin skada målmedvetet fullföljde prisutdelningen och därmed räddade den direktsända galans program, säger Pelle Porseryd:

– Otroligt! Det var en bragd i sig.

ARTIKELN HANDLAR OM