Poäng för Ericsson

Tog kommandot i Indiska oceanen

SPORTBLADET

Ericsson tog kommandot i Ocean race på torsdagen. Projektets båt med den internationella besättningen drygade ut totalledningen efter att ha varit först till poänglinjen i Indiska oceanen. Tvåa var båten med den nordiska besättningen, som sedan gick upp i ledning på andra etappen.

Det gav fyra respektive 3,5 poäng i sammandraget för svenskbåtarna. Satsningen att gå långt söderut och vinna oceanpoäng kostade en del i bland annat förstörda segel, men det var ännu värre för flera av de övriga båtarna.

Totaltvåan Puma har skador på skrovet och Green Dragon har brutit bommen på de svårseglade vattnen sydost om Madagaskar i Indiska oceanen. Puma låg dock tvåa efter Ericsson 3 på torsdagseftermiddagen, med totalledande Ericsson 4 på tredje plats.

I takt med att båtarna viker av norrut närmar de sig även vatten som är farliga på andra sätt. Pirater härjar längs Afrikas östkust och besättningarna har för säkerhets skull förberetts. Med ombord finns inplastade cigarettpaket och dollarsedlar, för att blidka eventuella sjörövare.

TT