Erkänner delaktighet i illegala hundslagsmål

Michael Vick kan vara på väg tillbaka

Foto: MONTAGE
Michael Vick förlorade allt – nu kan han vara på väg tillbaka.
SPORTBLADET

Förre NFL-stjärnan Michael Vick har tagit första steget mot en comeback som idrottsman.

Han erkänner delaktighet i illegala hundslagsmål.

– Mike tar fullt ansvar för sina handlingar och är redo att blicka framåt och låta sina handlingar tala för honom, säger hans agent i ett uttalande.

Det var sommaren 2007 som den amerikanska fotbollen skakades av en stor skandal. Det avslöjades att firade stjärnan Michael Vick var inblandad i illegala hundslagsmål där stora pengar bytte ägare.

Han anklagades också för djurplågeri. Vick dömdes till 23 månaders fängelse och drog på sig stora skulder när flera av de företag han skrivit sponsoravtal med bröt kontrakten.

Erkände sig skyldig

Nu kan han dock vara på väg tillbaka till en mer ordnad tillvaro. I går erkände han sig skyldig till de anklagelser om hundslagsmål han dömts för. Erkännandet gör att anklagelserna om djurplågeri läggs ner och att Vick får möjlighet att bli frigiven tidigare än beräknat, skriver nyhetsbyrån AP.

– Mike tar fullt ansvar för sina handlingar och är redo att blicka framåt och låta sina handlingar tala för honom, sa hans agent Joel Segal utanför domstolen där erkännandet kom.

Vick själv hade inte mycket att säga till journalisterna utanför domstolen men bad rätten, sin familj och ”de barn som sett upp till mig” om ursäkt.

Om det blir någon återkomst till fotbollsplanen är dock inte alls säkert.

Inte välkommen i Atlanta

Vick tillhör fortfarande Atlanta Falcons men lagets ägare Arthur Black sa förra månaden att Vick aldrig mer kommer att få spela i Atlantatröjan.

Frågan om hans fortsatta karriär är heller inget han eller hans advokat vill diskutera just nu.

– Vi har inte varit inblandade i några förberedelser att försöka återuppliva hans karriär. Michael som människa är någon vi gärna hjälper, Michael som fotbollsspelare är någon som kanske kan få ytterligare en chans längre fram, sa advokat Billy Martin till AP.