Här är världens bästa golfresort i lyxklassen

Le Telfair Golf & Spa på Mauritius röstades fram som nummer ett

Foto: Le Telfair
Lyxställe Le Telfair Golf & Spa på Mauritius sydkust har valts ut till världens bästa golfresort i lyxklassen.
SPORTBLADET

Vi reste till Mauritius för att söka svaret på den stora frågan; går det att rösta fram världens bästa lyxiga golfresort?

Smaka på orden ”Världens bästa lyxiga golfresort” ett par gånger. Läs den korta texten högt för dig själv och låt orden sakta smälta, rulla runt på tungan och säg mig sedan vad du ser framför dig?

Ser du turkosblått hav och kritvita sandstränder? Slösande luxuösa rum med oklanderlig service? Spektakulära och utmanande golfhål? Ja, då har du gissat rätt – i alla fall om vi pratar om Le Telfair Golf & Spa på Mauritius sydkust, som faktiskt just valts ut till världens bästa golfresort i lyxklassen 2008.

Komplicerade att bedöma

Nu ska vi kanske inte dra för stora växlar på den här typen av utmärkelser, för vem vet vad som bedöms och vilka som sitter i juryn? Just lyxiga golfresorter borde ju dessutom vara något mer komplicerade att bedöma än normala lyxhotell.

När golfen kommer in i bilden följer också så många nya variabler med i bedömningsprotokollet. Det är inte längre enbart storleken på rummen och mängden guld och marmor i lobbyn som ska mätas, utan även golfens variation, banans skönhet, design och sådana mjuka värden som historia och ähm, känsla.

Klicka på länken ovan till höger för att se bildspelet och läsa mer om golf på Mauritius på golfresan.se