”Jag hoppas att stjärnorna kommer”

Bengtsson fruktar inte det namnkunniga motståndet

SPORTBLADET

Sveriges U21-landslag börjar ta form.

I sommar hoppas Rasmus Bengtsson, 22, att landslaget kan ta nästa steg.

– Vi är inte det namnkunnigaste laget, men med lite tur kan vi gå vidare från gruppen, säger han till sportbladet.se.

Foto: Bildbyrån
Rasmus Bengtsson.

Stjärnorna kan bli många. Sverige kan inte skryta med lika namnkunniga spelare som Italien, England och Spanien i sommarens U21-EM. Det är knappt så att det svenske herrlandslaget klarar av det. Men tro inte att spelarna i U21-landslaget är oroliga. Tvärtom.

– Det ska bli kul att få möta de riktigt stora spelarna och jag hoppas att så många som möijligt kommer loss. Det är sådana spelare som man vill mäta sig med, säger Trelleborgs succéback Rasmus Bengtsson.

Nöjd med lotten

Han har nyligen sett hur lotten föll inför nästa sommars U21-slutspel på hemmaplan och han är relativt nöjd. Som seedat lag var det klart att Sverige skulle slippa Spanien och sedan stod det mellan Italien och England om vilka huvudkonkurrenterna i gruppspelet skulle bli.

– Det finns inga lätta lag, men jag tror nog att det här är en lottning som Sverige är nöjt med. Jag tror inte att det spelat någon roll vilka vi hade fått. Alla lagen håller hög nivå.

Vilka är favoriter?

– Det är väl Spanien, England och Italien som får gälla som favoriter.

Vad kan vi hoppas på när det gäller Sverige?

– Det är svårt att säga. Vi är inte det namnkunnigaste laget, men om vi får allt att stämma och om vi har lite tur så tror jag absolut att vi kan gå vidare från gruppen.

Viktiga roller

Han har varit med i ett landslaget som har tagit stora kliv den senaste tiden. Framförallt kanske under 2008 där de flesta spelarna i U21-landslaget nu är ordinarie i sina klubblag, inte minst de allsvenska lagen.

– Absolut och många har fått viktiga roller i sina klubblag också. Vi har utvecklats hela tiden och det märker man. Vi slog ju Holland (regerande mästare, reds. anm.) med 3–0 senast.